< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán európai szövetségese sem látja úgy, hogy minden terrorista migráns lenne

| Mobile | RSS

Orbán európai szövetségese sem látja úgy, hogy minden terrorista migráns lenne

2015. november 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán európai szövetségese sem látja úgy, hogy minden terrorista migráns lenne

Az Európai Parlament szerdai ülésén az elmúlt napok terrortámadásairól tárgyalt. A felszólaló képviselők közül még Orbán pártcsaládja is elítélte azt a megközelítést, amely egyenlőségjelet tesz a menekültek és a terroristák közé.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke elmondta, hogy „vállvetve állunk a Francia Köztársaság mellett, mert a Francia Köztársaság a miénk is.” Hozzátette, hogy nem szabad egyenlőségjelet tennünk a menekültek, menedékérők, migránsok és a terroristák közé. Juncker szerint akik a a párizsi támadásokat végrehajtották, ugyanazok az emberek, akik menekülésre kényszerítik a szerencsétleneket.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét az Országházban (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A bajor keresztényszocialista Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője elfogadhatatlannak nevezte azokat a vádakat, melyek szerint az Európába érkező menekültek terroristák lennének, szerinte valójában ők inkább a terror áldozatai.

Weber hozzátette, hogy előrelépés szükséges az utas-nyilvántartási adatállományban, fejleszteni kell Europolt, az adatvédelmi szabályokat és fel kell számolni a terroristák pénzügyi forrásait. Kiemelte, hogy végre tettekre van szükség, nem csak szavakra.

Orbán Viktor hétfőn a Politico-nak adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte tényszerűen igaz, hogy minden terrorista migráns, a kérdés csak az, hogy mikor érkezett az Európai Unió területére

(via European Parliament News)

forrás:444.hu

Leave a Reply 210 megnézve, 1 alkalommal mai nap |