< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ferihegyre viszik az elfogott angol muszlimokat, átadják őket a brit hatóságoknak

| Mobile | RSS

Ferihegyre viszik az elfogott angol muszlimokat, átadják őket a brit hatóságoknak

2015. november 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ferihegyre viszik az elfogott angol muszlimokat, átadják őket a brit hatóságoknak

A Terrorelhárítási Központ (TEK) csütörtökön a Liszt Ferenc-repülőtéren adja át a brit hatóságoknak azt a két, terrorizmust támogató angol állampolgárt, akiket Magyarországon fogtak el a rendőrök a közelmúltban – írja csütörtöki számában a Magyar Idők.
Ferihegyre viszik az elfogott angol muszlimokat, átadják őket a brit hatóságoknak

A napilap cikke szerint Trevor Brooksot és Simon Jonathan Keelert – akik hazájukban korábban terrorizmus finanszírozása miatt voltak büntetve – november közepén egy Bukarestbe tartó vonaton igazoltatták, majd előállították a magyar rendőrök.

A férfiak sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, sem az állampolgárságukat nem tudták igazolni. Ezért Keeler és Brooks kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek. A törvényszék előtt pedig mindketten az egyszerűsített eljárást választották, vagyis tíz napon belül át kell adni őket a brit hatóságoknak.

A két férfi a brit terrorellenes törvények alapján engedély nélkül nem is hagyhatta volna el az Egyesült Királyság területét. Mivel ezt megtették, múlt kedden a schengeni körözési rendszerben megjelent mindkettejük ellen az európai elfogatóparancs.

A két férfi nem ismeretlen a brit hatóságok előtt, az angol sajtó szerint rendszeres résztvevői és szónokai szélsőséges iszlamista megmozdulásoknak.

A két brit férfi korábban terrorcselekmény finanszírozása miatt egy alkalommal másfél évet, egy másik alkalommal három és fél évet töltött börtönben. 2009-ben szabadultak, és az ítélet szerint a szabadulásukat követő tíz évben csak hatósági engedéllyel hagyhatták volna el Angliát – ismerteti a Magyar idők.

atv.hu / MTI
forrás:atv.hu

Leave a Reply 177 megnézve, 2 alkalommal mai nap |