< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Magyarország 5,6 milliárd forinttal támogatja a törökországi menekülteket(((( Hongrie HUF 5,6 milliards pour soutenir les réfugiés en Turquie

| Mobile | RSS

Magyarország 5,6 milliárd forinttal támogatja a törökországi menekülteket(((( Hongrie HUF 5,6 milliards pour soutenir les réfugiés en Turquie

2015. november 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Magyarország 5,6 milliárd forinttal támogatja a törökországi menekülteket

Zárónyilatkozatban fogadták el vasárnap az uniós és a török vezetők brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozó keretében azt a közös akciótervet, amely a remények szerint kulcs lehet a menekültválság megoldásához, és felgyorsíthatja Törökország uniós csatlakozását is.
Magyarország 5,6 milliárd forinttal támogatja a törökországi menekülteket
Forrás: Reuters

Törökország erőfeszítéseket tesz az Európába irányuló illegális migráció megfékezése érdekében, az EU pedig 3 milliárd euróval támogatja a Törökországban tartózkodó, mintegy 2 millió szíriai menekült ellátását. Ez a pénzügyi keret – amelyhez Magyarország 18 millió euróval járul hozzá – kétéves periódusra szól.

Orbán: a magyar szempontokat sikerült érvényesíteni

A török és uniós vezetők egyetértettek abban, hogy az országaikra nehezedő migrációs nyomás megoldása a tehermegosztás. Abban azonban nem született megegyezés, hogy milyen keretek és szabályok mentén történjen a tagállami és uniós áttelepítési rendszerekhez való hozzájárulás.

A vasárnap elfogadott zárónyilatkozatnak nem része az, hogy az Európai Unió országai között kötelezően szét kellene osztani a migránsokat. A magyar szempontokat ezzel sikerült érvényesíteni – állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök.

forrás: reutersForrás: Reuters

Tusk: sikerült megállítani a migráció hullámait

A vasárnap elfogadott megállapodással sikerül megállítani a migráció hullámait – vélekedett Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a csúcs utáni sajtótájékoztatón.

A nyilatkozat új fejezetet nyit az unió migrációs politikájában, amelyben mostantól Törökország is partnerként veszi ki részét – hangsúlyozta Tusk, hozzátéve, hogy a megállapodásnak része a párbeszéd újbóli megnyitása és elmélyítése is az EU-tagjelölt Törökországgal.

A csatlakozási folyamatban december 14-én megnyitják a gazdaság- és pénzügypolitikáról szóló 17. tárgyalási témafejezetet, 2016 első negyedévében pedig további fejezetek tárgyalására nyílhat lehetőség – mondta Tusk.

forrás: reutersForrás: Reuters

Juncker: megkönnyítik a török állampolgárok belépését

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közölte: az elfogadott akcióterv része a vízumliberalizáció, amely 2016 októberétől könnyítheti meg a török állampolgárok unióba való belépését. Törökország elkötelezett a vízummentesség érdekében szükséges lépések megtétele mellett, amelyek állásáról jövő márciusban uniós jelentés készül.

Az unió és Törökország vezetői a jövő esztendőtől kezdve évente kétszer tartanak majd csúcstalálkozót.

2016 júniusában lép hatályba az EU-török visszafogadási egyezmény, melynek értelmében visszaküldhető Törökországba az a menedékkérő, aki az unió területén nem kapott menekültstátust. Aki nem jogosult a menekültstátusra, azonnal vissza kell küldeni a származási országba, és emellett hatékonyan kell fellépni az embercsempészet ellen.

forrás: reutersForrás: Reuters

Davutoglu: nem engedik illegális úton az EU-ba a migránsokat

Ahmet Davutoglu török kormányfő a sajtótájékoztatón közölte: Törökország vállalta, hogy a határain keresztül illegális úton nem enged migránsokat az unió területére, és visszafogadja az onnan visszaküldötteket.

Üdvözölte az unió azon kezdeményezését, amely szerint országa támogatást kap a szíriai menekültek ellátásához. Elmondta, hogy Törökország a több mint három éve elkezdődött szíriai háború óta 2,2 millió menekültet fogadott be, akikre eddig 8 milliárd dollárt költött.

atv.hu / MTI/fecsego.eu

Hongrie HUF 5,6 milliards pour soutenir les réfugiés en Turquie

Dimanche Déclaration finale, adoptée dans le cadre de l’UE et les dirigeants turcs sommet d’urgence à Bruxelles que le plan d’action conjoint, dont il est à espérer que la clé pour résoudre la crise des réfugiés et accélérer l’adhésion de la Turquie à l’UE ainsi.
Hongrie HUF 5,6 milliards pour soutenir les réfugiés en Turquie
Source: Reuters

Les efforts de la Turquie contre la migration clandestine vers l’Europe et l’Union européenne est prise en charge par résidant en Turquie, les réfugiés syriens approvisionnement d’environ 2 millions de 3 milliards d’euros. Ce cadre financier – dont la Hongrie contribue 18 millions € – sur une période de deux ans.

Orbán: préoccupations hongroises pourraient appliquer

Les dirigeants turcs et de l’UE ont convenu que la solution pour le pays de leur pression migratoire du partage des charges. Récemment, cependant, pas été accepté, soutenu par les contributions des États membres et des programmes de réinstallation de l’UE ainsi que ce cadre et des règles.

La déclaration de clôture ne fait pas partie du Sunday convenu que parmi les pays de l’Union européenne devrait être divisé en migrants obligatoires. Le Hongrois a réussi à appliquer ce critère – a déclaré le Premier ministre Viktor Orban.

Source: reutersForrás: Reuters

Tusk: Impossible d’arrêter les vagues de migration

Ne parviennent pas à arrêter les vagues de migration de l’accord ont été approuvés dimanche – a opiné Donald Tusk, Président de la conférence de presse du Conseil européen après le sommet.

La déclaration ouvre un nouveau chapitre dans la politique migratoire de l’UE dans lequel la Turquie est maintenant la part d’un partenaire – Tusk a souligné, ajoutant que l’accord fait partie du dialogue de la réouverture et l’approfondissement de l’UE-candidat, la Turquie.

Le processus d’adhésion le 14 Décembre a ouvert 17 zones à négocier chapitre sur les politiques économiques et financières, le premier trimestre de 2016 et encore chapitres de négociation serait possible – a dit Tusk.

Source: reutersForrás: Reuters

Juncker: faciliter l’entrée des citoyens turcs

Jean-Claude Juncker, président de la Commission a déclaré que le plan d’action adopté le cadre de la libéralisation des visas, qui à partir de Octobre 2016 pour faciliter l’entrée des ressortissants turcs dans l’Union. La Turquie est engagée à les actions nécessaires à l’exemption de visa prendre que Mars prochain l’état de l’Union rapporté.

Le leadership de l’UE et de la Turquie à partir prochain sommet de esztendőtől aura lieu deux fois par an.

En Juin 2016, le entrée en vigueur de l’accord de réadmission UE-Turquie, être renvoyé en Turquie selon laquelle un demandeur d’asile qui n’a pas reçu le statut de réfugié dans l’UE. Ceux qui ne sont pas admissibles au statut de réfugié, doit être immédiatement renvoyé au pays d’origine, et aussi la nécessité de lutter contre la traite des êtres humains de manière efficace.

Source: reutersForrás: Reuters

Davutoglu: ne laissez pas les migrants illégalement dans l’UE

Ahmet Davutoglu Premier ministre turc lors d’une conférence de presse: la Turquie elle-même engagée à ses frontières par des moyens illégaux ne laissera pas les migrants dans l’Union, et de là retour à réadmettre les délégués.

Il a salué l’initiative de l’UE, en vertu de laquelle le pays recevra un soutien pour mener à bien leurs réfugiés syriens. Il a dit que la Turquie a commencé plus de trois années de guerre en Syrie a absorbé 2,2 millions de réfugiés qui ont passé de 8 milliards $.

atv.hu / MTI / fecsego.eu

Leave a Reply 2220 megnézve, 1 alkalommal mai nap |