< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kerry: Az Iszlám Államot nem lehet a levegőből legyőzni

| Mobile | RSS

Kerry: Az Iszlám Államot nem lehet a levegőből legyőzni

2015. december 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kerry: Az Iszlám Államot nem lehet a levegőből legyőzni

Szíriai vagy arab szárazföldi csapatokra van szükség az Iszlám Állam elleni harcban, mert a terrorszervezetet a levegőből nem lehet legyőzni – hangsúlyozta John Kerry amerikai külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Miniszteri Tanácsának kétnapos konferenciáján csütörtökön Belgrádban.
Kerry: Az Iszlám Államot nem lehet a levegőből legyőzni
Forrás: Reuters

“Szerintem mindannyian tudjuk, hogy ha nem találunk szárazföldi csapatokat, amelyek harcolnának az Iszlám Állam ellen, kizárólag a levegőből ezt a harcot nem nyerhetjük meg” – szögezte le.

Hozzátette: akár néhány hónap alatt is legyőzhető lenne a terrorszervezet, ha fegyverszünetet kötne a szíriai kormány és a felkelők mérsékelt csoportja. Mint mondta: a fegyverszünet mellett politikai átmenetre is szükség lenne, amely előmozdítaná az Iszlám Állam elleni összefogást.

forrás: reutersForrás: Reuters

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a terrorizmus elleni harccal kapcsolatban elmondta: olyan összefogásra van szükség, mint amilyen a második világháborúban a nácik ellen volt tapasztalható.

Emlékeztetett arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az ENSZ Közgyűlésében a közel-keleti országok bekapcsolására szólított fel az Iszlám Állam és más félkatonai szervezetek elleni harcban. “Ma ez a legfontosabb feladat, minden mást ennek kell alárendelni” – fogalmazott az orosz diplomácia vezetője. “Nem engedjük meg, hogy a terroristák illegális kereskedelemből szerezzenek hasznot, de nem lehetünk sikeresek, ha egyesek ebben kerékkötőkként működnek, mint ahogyan az a szíriai légicsapások során történt” – hangsúlyozta, utalva arra, hogy a török légierő múlt héten lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai-török határ térségében. Lavrov úgy folytatta: a terrorizmus ellen harcolóknak teljesen bizonyosnak kell lenniük abban, hogy biztos hátterük van.

atv.hu / MTI/fecsego.eu

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |