< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Korrupcióellenes világnap: Egymásra mutogat a kormány és az ellenzék/// Jour Anti-Corruption: pointant à l’autre, le gouvernement et l’opposition

| Mobile | RSS

Korrupcióellenes világnap: Egymásra mutogat a kormány és az ellenzék/// Jour Anti-Corruption: pointant à l’autre, le gouvernement et l’opposition

2015. december 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Korrupcióellenes világnap: Egymásra mutogat a kormány és az ellenzék


Magyarország az egyik legkorruptabb tagállam az unióban, világviszonylatban a középmezőnyben vagyunk. A korrupcióellenes világnapon a politikusok különböző ügyekkel szemléltették, szerintük milyen szintű az országban a korrupció. Az ellenzék a kormányt, a kormánypártok az ellenzéket gyanúsítják visszaélésekkel.
Lejátszás

Napközben az Együtt arra kérte a Nyugatinál az autósokat, dudálással jelezzék, ha nem akarnak több korrupciót. A hangzavar természetesen nem maradt el. A párt egy antikorrupciós programot is készített. Juhász Péter szerint az lenne az egyik legfontosabb lépés, hogy átlátható legyen a kampányfinanszírozás és az állami vagyon kezelése. Az Együtt szerint a korrupció már egy olyan szintre emelkedett, mikor a törvényeket is annak érdekében hozzák, hogy a hatalom minél kevésbé legyen számon kérhető és minél jobban el tudják hallgatni a közvagyon ellopását.

Az LMP pedig egy szerencsekeréken szedte össze, szerintük milyen korrupciós ügyei vannak a kormánynak. Bárki megforgathatta, de az LMP szerint csak azok nyerhetnek, akik Orbán Viktor jó barátai. Hadházy Ákos azt mondta, Farkas Flórián esete mutatja a kormányzati szintű korrupciót.

„A múlt héten előkerült egy hangfelvétel, ahol Farkas Flórián, a miniszterelnök megbízottja azt ígéri egy roma képviselőnek, hogy ha segít megakadályozni az ő ügyeinek a kivizsgálását, akkor mentori szerződést és 250 ezres havi fix fizetést fog neki elintézni a minisztériumnál. Ez nagyon gyorsan sikerült is neki” – nyilatkozta Hadházy.

A kormánypártok szerint azonban pont az ellenzék van tele korrupciós ügyekkel. Hollik István KDNP-s politikus egy 10 évvel ezelőtti hozott példaként, a csillebérci vadászház eladását. Az ingatlan felét egy kínai cég vette meg, a tulajdonos pedig DK-s Varjú László volt feleségét kérte meg a leveleinek átvételével. A KDNP szerint ez gyanús.

„Az első kérdés, ami adódik, hogy ez a kínai üzletember, aki a vadászház felét tulajdonolta, nem Varjú László strómanja volt-e. Erre utal, hogy felesége volt a kézbesítési megbízott” – érvelt a politikus. Az ATV Híradója kereste az ügyben Varjú Lászlót is, ő azt mondta, hogy az üggyel kapcsolatban már megnyert egy pert, tudomása szerint egyébként a felesége valójában sosem vett fel semmiféle levelet.

Amerikai nagykövet: Szembesíteni kell a kormányt

A korrupcióellenes világnap alkalmából ma egyébként konferenciát szervezett Budapesten a Transparency International Magyarország. A rendezvényen felszólalt a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára is, aki szerint az új közbeszerzési törvény segíti a korrupció elleni küzdelmet, és az egyik legszigorúbb törvénynek tekinthető Európában. Vitályos Eszter felhívta a figyelmet arra, hogy a törvény az eddiginél szélesebb körű átláthatóságot biztosít, növeli a közbeszerzések bizonyos köre esetében az ajánlattevők minimálisan kötelező számát, bővíti az ajánlattevők által kötelezően közzéteendő adatok körét.

Margarete Hofmann, az EU csalás elleni hivatala, az OLAF szakpolitikai igazgatója a konferencián elmondta, hogy a múlt évtől kezdve növekedett a Magyarország által felderített, uniós pénzekkel összefüggő korrupciós, csalási ügyek száma.

“Minket soha nem az aggaszt, amit a nemzeti hatóságok észlelnek, hanem az, amit nem észlelnek”

– jelentette ki az uniós szakilletékes, ezzel támasztva alá, hogy pozitív fejleménynek tartja a Magyarország által Brüsszelnek jelentett esetek számának növekedését 2014-ben az előző évhez képest. Magyarország tavaly az uniós országok élmezőnyébe került a jelentett ügyek számával – tette hozzá. Margarete Hofmann beszámolt arról, hogy budapesti látogatása során felkereste a magyarországi OLAF Koordinációs Irodát, és méltatta annak tevékenységét.

Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki szintén részt vett a Transparency rendezvényén arról beszélt, hogy a korrupció felszámolásához a választópolgárok eltökéltsége kell. A nagykövet szerint az ilyen mélyen gyökerező problémának a felszámolásához, mint a korrupció, “elkötelezett és éber választókra, valamint oknyomozó újságírókra van szükség”.

A választópolgároknak eltökéltnek kell lenniük, amikor szembesítik kormányukat az általuk viselt felelősséggel – tette hozzá.

forrás:atv.hu

Jour Anti-Corruption: pointant à l’autre, le gouvernement et l’opposition

La Hongrie est l’un des plus corrompus dans les États membres de l’UE, nous sommes dans le milieu du terrain dans le monde entier. Les mondiales anti-corruption des politiciens de jour a été montré sur diverses questions, selon le niveau de corruption dans le pays. L’opposition au gouvernement, les partis d’opposition, le gouvernement soupçonné d’abus.
Jouer

Au cours de la journée ensemble, elle a demandé aux automobilistes de l’Ouest, la tuyauterie indiquent qu’ils ne veulent pas plus de corruption. Une cacophonie bien sûr, il était pas. Le parti a fait un programme anti-corruption. Péter Juhász car il est l’une des étapes les plus importantes à être transparent le financement des campagnes et la gestion des biens de l’Etat. Ensemble, en fonction de la corruption, il a été élevé à un niveau où la loi peut apporter ce pouvoir d’être plus responsables et moins plus ils peuvent écouter le vol de biens publics dans l’ordre.

La LMP est ressaisit une roue de la fortune, selon laquelle les cas de corruption sont le gouvernement. Toute personne megforgathatta, mais le LMP, seulement ils peuvent gagner, qui sont de bons amis de Viktor Orbán. Hadházy Akos dit Florian Farkas cas montre le niveau de la corruption du gouvernement.

“La semaine dernière, déterré un enregistrement où Florian Farkas, l’envoyé du Premier ministre promet un représentant des Roms à vous aider à arrêter l’enquête sur ses affaires, puis mentorat contrat et 250 milliers paiement mensuel fixe va le régler dans le ministère. Il lui a réussi très rapidement “- a déclaré Hadházy.

Cependant, les partis gouvernementaux, selon le point de l’opposition est pleine de cas de corruption. Le politicien démocrate-chrétien de Stephen Hollen il ya 10 ans a, par exemple, la vente de Csillebérc pavillon de chasse. La propriété est la moitié d’une société chinoise a acheté, le propriétaire est demandé ex-épouse de Laszlo DK Corbeau de réception de la lettre. Le démocrate-chrétien, il est suspect.

“La première question qui vient à cet homme d’affaires chinois qui avait une demi propriété pavillon de chasse, László Corbeau strómanja avait pas. Ceci suggère que sa femme était l’agent pour le service “- a fait valoir le politicien. Les nouvelles ATV Laszlo Corbeau cherchait sur la question, il a dit que la question a déjà gagné un procès, autrement connu à son épouse jamais réellement ajouté de lettre.

L’ambassadeur américain: le gouvernement doit faire face

La Journée mondiale de lutte contre la corruption aujourd’hui toute façon conférence organisée par Transparency International à Budapest, Hongrie. Spoke à l’événement, le ministre d’État pour le bureau du Premier ministre a demandé pour le développement de l’Union européenne, qui a dit la nouvelle loi sur les marchés publics pour la lutte contre la corruption, et considérée comme l’une des lois les plus strictes d’Europe. Vitalyos Esther attiré l’attention sur le fait que la loi prévoit une plus large transparence, augmenter la portée des marchés publics pour certain nombre minimum requis de soumissionnaires, en élargissant la gamme des données qui doivent être publiées par les soumissionnaires.

Margarete Hofmann, le bureau anti-fraude de l’UE, le directeur de l’OLAF de la politique à la conférence, a déclaré que dès l’an dernier, le nombre de détectée par la Hongrie, fonds de l’UE associée à la corruption, les cas de fraude ont augmenté.

«Je ne crains que les autorités nationales sont détectés, mais que vous ne peux pas percevoir”

– Ces professionnels compétents de l’UE, ainsi soutenus par le fait que d’une évolution positive tient nombre croissant de cas signalés par la Hongrie à Bruxelles en 2014 à l’année précédente. Hongrie avant-garde de pays de l’UE l’année dernière a été le nombre de cas signalés – il ajouté. Margarete Hofmann a indiqué que l’OLAF a visité le Bureau de coordination hongrois lors d’une visite à Budapest et a salué ses activités.

Colleen Bell, l’ambassadeur américain, qui a également assisté à l’événement Transparency a parlé de la nécessité d’éradiquer la corruption dans la détermination de l’électorat. Selon l’ambassadeur dans un tel problème profondément enraciné dans l’éradication de la corruption comme un «électorat engagé et vigilant, ainsi que des journalistes d’investigation sont nécessaires.”

L’électorat doit être déterminée à affronter leur gouvernement quand ils portent la responsabilité – at-il ajouté.

Source: atv.hu

Leave a Reply 172 megnézve, 1 alkalommal mai nap |