< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Terror ellen Megölték az Iszlám Állam pénzügyminiszterét

| Mobile | RSS

Terror ellen Megölték az Iszlám Állam pénzügyminiszterét

2015. december 11. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Terror ellen
Megölték az Iszlám Állam pénzügyminiszterét

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásai megölték a dzsihadista szervezet pénzügyi vezetőjét és két további magas rangú vezetőt Irakban.

Steve Warren, az amerikai hadsereg szóvivője szerint megölték Abu Szaláhot, az IÁ pénzügyeinek kezelőjét, valamint a szervezet zsarolási tevékenységeinek koordinációjáért felelős vezetőjét, illetve egy végrehajtásért felelős másik vezetőt is. Warren megjegyezte, hogy az illegális olajkereskedelem mellett a helyi lakosságtól kizsarolt összegek jelentik a dzsihadisták fő bevételi forrását.”Mindhármuk légicsapások áldozata lett. Ez Irak területén történt” – mondta Warren, aki Bagdadból videokonferencia útján nyilatkozott a Pentagonban összegyűlt újságírók előtt.

Washington az Iszlám Állam ellen Irakban 2014. augusztus 8., Szíriában pedig szeptember 23. óta folytat légicsapásokat. Irakban az Egyesült Államokat Ausztrália, Nagy-Britannia, Jordánia, Kanada, Hollandia és Franciaország, míg Szíriában Ausztrália, Bahrein, Jordánia, Kanada, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Törökország és Franciaország légiereje támogatja.

forrás: ma.hu

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |