< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kincs, ami nincs Nincs nyoma a náci aranyvonatnak

| Mobile | RSS

Kincs, ami nincs Nincs nyoma a náci aranyvonatnak

2015. december 16. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kincs, ami nincs
Nincs nyoma a náci aranyvonatnak

Lengyel geológusok szerint nincs semmiféle nyoma az állítólagos náci aranyvonatnak az alsó-sziléziai Sowie(Bagoly)-hegységben.

A krakkói bányászati akadémia szakértői az elmúlt hónapban mágneses és gravitációs módszerekkel vizsgálták meg a helyszínt Lengyelország délnyugati részén.

A csapat vezetője, Janusz Madej kedden úgy nyilatkozott, az eredmények szerint elképzelhető, hogy egy alagutat rejt a terület, ám semmiféle vonat nincs benne.

Korábban két amatőr kincsvadász azt bizonygatta a walbrzychi hatóságoknak, hogy páncélozott náci vonatot találtak egy titkos járatban.

A hagyomány szerint a kérdéses vonat 1945-ben tűnt el, tele volt az akkori német városban, Breslauban, (ma Wroclaw) összerabolt kincsekkel. A vonat az alsó-sziléziai hegyvidéken fekvő Ksiaz vára közelében betért egy alagútba, ahonnan soha nem jött ki. Az alagutat később lezárták, és a helyet elfelejtették.

Walbrzych közelében a második világháború idején működött egy földalatti ipari létesítmény szerteágazó alagútrendszerrel, mivel a háború végső szakaszában végrehajtott heves bombázások miatt az ipari termékeket a föld alatt kellett raktározni.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 132 megnézve, 1 alkalommal mai nap |