< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Hóman-szobor – A DK üdvözli a székesfehérvári közgyűlés döntését

| Mobile | RSS

Hóman-szobor – A DK üdvözli a székesfehérvári közgyűlés döntését

2015. december 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Pártok-DK
Hóman-szobor – A DK üdvözli a székesfehérvári közgyűlés döntését

A Demokratikus Koalíció üdvözli a székesfehérvári közgyűlés döntését, amelynek értelmében nem állítanak szobrot Hóman Bálintnak – mondta a testületi ülést követő pénteki sajtótájékoztatóján Ráczné Földi Judit, az ellenzéki párt helyi elnöke.

Úgy vélte, ez a döntés csupán egy részsiker, mivel az alapítvány visszalépése miatt fogadta el a közgyűlés a határozatot és nem önszántából tette ezt meg az önkormányzat. Lényegesnek nevezte, hogy a szoborállítás meghiúsulásával nem engedtek teret az antiszemitizmusnak.
Az önkormányzati képviselő szerint L. Simon László szerepe vitathatatlan a történetben, ezért a politikai felelősséget fel kell vállalnia és adott esetben le is kell mondania államtitkári pozíciójáról.
A Hóman Bálint Kulturális Alapítvány elállt tervétől, hogy szobrot emel az egykori politikusnak, erről Székesfehérvár polgármesterét levélben tájékoztatták. A város közgyűlése pénteken tudomásul vette a döntést, ezért hatályon kívül helyezte júniusi határozatát, ami a kétmillió forintos önkormányzati forrásnak és a szoborállítás támogatásának visszavonását jelenti.

MTI

Leave a Reply 160 megnézve, 1 alkalommal mai nap |