< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Havonta lopott el 10 milliót a Quaestor-ügy egyik gyanúsítottja hat és fél éven át

| Mobile | RSS

Havonta lopott el 10 milliót a Quaestor-ügy egyik gyanúsítottja hat és fél éven át

2015. december 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Havonta lopott el 10 milliót a Quaestor-ügy egyik gyanúsítottja hat és fél éven át

Hat és fél éven át, több mint száz alkalommal, azaz minden hónapban 10-10 millió forintot lopott el a Quaestor-ügy egyik gyanúsítottja Polt Péter legfőbb ügyész szerint. A Quaestor egyik vezetője így tüntetett el egymilliárd forintot, a másik cégvezető pedig hamis bizonylatokkal fedezte mindezt.

A legfőbb ügyészt Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselő kérdezte arról, hogy tudják-e már, hová tűnt a Quaestor-kötvényesek vagyona. Polt Péter azt válaszolta:

„A rendelkezésre álló adatok alapján (…) már tisztázást nyert, hogy az ügyben érintett egyik terhelt a megalapozott gyanú szerint a cégcsoport egyik cégének a vagyonából közel hat és fél év alatt, több mint száz alkalommal, 1 milliárd Ft-ot meghaladó összegben tulajdonított el készpénzt, alkalmanként átlagosan tízmillió Ft-os nagyságrendben.”

A szocialista Tóth Bertalan szerint teljesen elképesztő, ami történt. „A pénzmosásról szóló törvény értelmében kétmillió forint fölött a banknak jeleznie kell, hogy készpénzfelvétel történik. Az elmúlt hat és fél évben ez nem tűnt föl a nyomozóhatóságoknak. Én igazából arra vagyok kíváncsi, hogy hová tűnt az a 150 milliárd forint, ami fiktív kötvénykibocsájtás miatt a Quaestorba került” – fogalmazott a képviselő az RTL Klubnak.

A piacfelügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank szerint ha az ügyfelek pénzéből történt a lopás, akkor is csak egy nyomozás deríthette volna ki, hogy a bizonylatok hamisak.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 357 megnézve, 1 alkalommal mai nap |