< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Illegális bevándorlás – Waszczykowski Bukarestben: Lengyelország nem engedheti meg magának jelentős számú bevándorló befogadását

| Mobile | RSS

Illegális bevándorlás – Waszczykowski Bukarestben: Lengyelország nem engedheti meg magának jelentős számú bevándorló befogadását

2015. december 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Románia-Lengyelország-migráció

Illegális bevándorlás – Waszczykowski Bukarestben: Lengyelország nem engedheti meg magának jelentős számú bevándorló befogadását

Lengyelország jelenleg nem engedheti meg magának jelentős számú bevándorló befogadását – jelentette ki Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter hétfőn Bukaretben.

Fontosnak tartotta leszögezni, hogy országa különbséget tesz a menekültek és bevándorlók között. Ami a háborús övezetekből érkező menekülteket illeti, Lengyelország betartja a nemzetközi jogot, azzal a feltétellel, hogy ellenőrizhesse a menedékkérőket és azok is akarjanak Lengyelországba jönni. A menekülteket azonban nem kell összetéveszteni azokkal a bevándorlókkal, akik jobb életkörülményeket és szociális ellátást keresnek Európában – mutatott rá a lengyel diplomácia vezetője.
“Lengyelországból kétmillió ember ment munkát keresni Európába, rajtuk kívül további másfél millió munkanélkülink van. Következésképpen nem engedhetjük meg magunknak, hogy tömegesen fogadjunk be olyanokat, akik munkahelyet keresnek nálunk” – szögezte le Waszczykowski.
Megjegyezte: Lengyelország már befogadott csaknem egymillió embert Ukrajnából. “Lengyelország tehát szolidáris azokkal, akik valóban rászorulnak” – hangsúlyozta.
Waszczykowski román kollégája, Lazar Comanescu meghívására érkezett hivatalos látogatásra Bukarestbe, ahol vendéglátójával a kétoldalú kapcsolatokról és a NATO keleti szárnyának megerősítéséről tárgyalt.

MTI

Leave a Reply 199 megnézve, 1 alkalommal mai nap |