< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Die Welt: Politikai bizonytalanság Magyarországon/// Die Welt: L’incertitude politique en Hongrie

| Mobile | RSS

Die Welt: Politikai bizonytalanság Magyarországon/// Die Welt: L’incertitude politique en Hongrie

2015. december 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

168 Óra Online írása

Die Welt: Politikai bizonytalanság Magyarországon

A Die Welt az MNB laza pénzpolitikájáról ír és arról, hogy tönkreteheti a beruházók bizalmát Magyarországon, ha annyira kiéleződik a menekültvita, hogy az megmérgezi Budapest és Brüsszel viszonyát.

A Die Welt azt tanácsolja, hogy a befektetők jövőre felejtsék el az eurót, van helyette más. Leginkább a dollár, amely előreláthatólag folytatja szárnyalását, de erős felárral kecsegtet a forint is.

A lap szerint Orbán Viktor megígérte, hogy jövőre csökkentik a bankadót, amiből jócskán profitálhat a nemzeti fizetőeszköz. A visszatérő külföldi tőke felnyomhatja az árfolyamot, ám

Árokszállási Zoltán az Erstétől arra figyelmeztet nyilatkozatában, hogy ugyanakkor itt van az igazán laza pénzpolitikát folytató jegybank, és a két ellentétes erő erős ingadozásokat válthat ki a jegyzésben.

A cikk ugyanakkor arra is kitér, hogy Magyarországon jócskán számolni kell a politikai bizonytalansággal. Mert ha annyira kiéleződik a menekültvita, hogy az megmérgezi Budapest és Brüsszel viszonyát, akkor az tönkreteheti a beruházók bizalmát is.

(Forrás: Szelestey Lajos/Klubrádió)

forrás:168óra.hu

168 heures d’écriture en ligne

Die Welt: L’incertitude politique en Hongrie

Die Welt écrit à propos et la Banque de la politique monétaire accommodante de détruire la confiance des investisseurs en Hongrie, si le réfugié intensification débat qui empoisonne les relations entre Budapest et Bruxelles.

Die Welt conseille que les investisseurs oublient sur l’avenir de l’euro, sur un substitut. La plupart du dollar, qui devrait continuer à monter en flèche, mais promet une forte forint en supplément.

Le conseil d’administration, selon Viktor Orbán a promis de réduire l’année prochaine la taxe bancaire, qui profitent grandement de la monnaie nationale. Le retour des capitaux étrangers pour le mettre en place le taux de change, mais

Zoltan Árokszállási Erstétől la déclaration met en garde, cependant, que là est la banque centrale de la politique monétaire continue très lâche, et les deux forces opposées peut déclencher de fortes fluctuations invoque le billet.

L’article note aussi, cependant, que la Hongrie doit être bien calculé l’incertitude politique. Parce que si le débat sur les réfugiés intensifie tellement qui empoisonne les relations entre Budapest et Bruxelles, elle peut détruire la confiance des investisseurs.

(Source: Szelestey Louis / Radio Club)

Source: 168óra.hu/fecsego.eu

Leave a Reply 4903 megnézve, 2 alkalommal mai nap |