< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lapajánló – Színészkirálynő

| Mobile | RSS

Lapajánló – Színészkirálynő

2015. december 30. | hozzászólás | Közélet

168 Óra Online írása

Lapajánló – Színészkirálynő

Karácsonyi dupla számunk címlapján Udvaros Dorottya látható. A színészkirálynő mostanában rockos szerelést öltve énekel, úgy arat új sikereket. A vele készült interjúban persze felidézi egész pályáját, kritikusan szemlélve önmagát és megértéssel pályatársait.

Mester Ákos ünnepi írása egy háborús karácsony emlékét idézi fel. Egy hajdani kisfiú emlékezik itt, akit édesanyja egy református templomban rejt el tíz kockacukrot téve a zsebébe, meghagyva neki, hogy jól ossza be ezt a becses ajándékot.

Interjút készítettünk Almási Kitti pszichológussal, aki ezúttal a férfi-nő kapcsolat ünnepi oldalairól beszél. Azaz arról, milyen szereposztásban, milyen klisék mentén éljük meg mi, férfiak és nők az év végi ünnepet.

Riportot közlünk egy kerekes székes világutazóról. Nagy Bendegúz ugyan nem tud járni, mégis bejárta már a fél világot. Nagy akaraterővel, végtelen szívóssággal és sok-sok baráti segítséggel győzve le az akadályokat.
Lapozzon bele digitális kiadásunkba.

Aczél Endre ezúttal hajdani karácsonyokra emlékezik. Egy gyerekkorira, amelyben egy odaégetett hal játszotta a főszerepet, és egy felnőttkorira, amelyben a romániai forradalom volt a főszereplő.

Kováts Adél, a Radnóti Színház új igazgatója bizalomról és szenvedélyről vall a vele készült interjúban, s persze elmondja azt is, milyen tervei vannak a jövőt illetően.

Karácsonyi tárcával jelentkezik ezúttal Bolgár György, aki Kacor király meséjét modernizálta, Bölcs István, aki hajdani érettségi találkozók szereplőire emlékezik, Pungor András, aki egy háborúban eltűnt katona sorsán keresztül vall saját családtörténetéről, Szénási Sándor, aki érettségiző fia kapcsán az ifjú nemzedékről beszél, és Bódis Gábor, aki egy hajdani cukrászda emlékét idézi fel.

Mint minden évben, ezúttal is felkértük a lap író barátait, írjanak egy-egy novellát karácsonyi számunkba. A hívó szó az idén a menedék volt. Kiss Judit Ágnes, Szántó T. Gábor, Kerékgyártó István, Péterfy-Novák Éva, Péterfy Gergely, Nyáry Krisztián, Grecsó Krisztián, Ungvári Tamás, Dragomán György és Parti Nagy Lajos tett eleget kérésünknek.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 732 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: