< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Sajtóközlemény

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény

2016. január 8. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A fecsego.eu jó, nagyon jó!

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen


Kedves Kollégák!

Sajtóközlemény

Hat esetben riasztották a megye tűzoltóit csütörtökön

Egy nő súlyosan megsérült, amikor autójával villanyoszlopnak csapódott. A tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.

Két kéménytűzhöz is riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat csütörtökön. Délután Derekegyházán, majd az esti órákban Zsombón gyulladt meg a füstelvezetőben lerakódott korom. A szentesi és a szegedi tűzoltók mindkét esetben kéziszerszámokkal avatkoztak be. Az izzó részeket eltávolították a kémény belső faláról, majd hőkamerával vizsgálták át az épületet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Súlyosan megsérült annak a személyautónak az utasa, amely az esti órákban oszlopnak csapódott Makó külterületén. A makói hivatásos egységek feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a jármű sofőrjét, majd átadták a mentőszolgálatnak.

Egy idős asszony lett rosszul csütörtökön este Szegeden. A Bécsi körúti lakáshoz a szegedi tűzoltókat riasztották, mert a mentőszolgálat munkatársai nem tudtak bejutni a lakásba. A tűzoltók a levelesláda nyílásán keresztül nyitották ki a hevederzáras ajtót, ennek köszönhetően rövid időn belül megkezdődhetett a sérült ellátása.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy embert csütörtök éjjel Üllésről. A ruzsai tűzoltók mérései is igazolták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. Az egység átszellőztette a lakást, majd a helyszínt átadta a gázszolgáltató szakembereinek.

Villanyoszlopnak csapódott egy autóbusz szeged belterületén csütörtökön este. A menetrend szerint közlekedő busz a Gőz utca sarkán csúszott meg, az ütközés erejétől az oszlop a közeli épületre dőlt. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt a műszaki mentés idejére. A balesetben sem a sofőr, sem az utasok nem sérültek meg.

Molnár Krisztina

tűzoltó főhadnagy

Leave a Reply 3759 megnézve, 1 alkalommal mai nap |