< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Amerikai konzervatív értelmiségiek foglaltak állást Donald Trump ellen

| Mobile | RSS

Amerikai konzervatív értelmiségiek foglaltak állást Donald Trump ellen

2016. január 23. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó!

Amerikai konzervatív értelmiségiek foglaltak állást Donald Trump ellen

Az egyik legtekintélyesebb és legbefolyásosabb amerikai konzervatív orgánumban huszonkét mértékadó értelmiségi közösen támogatta a lap szerkesztőségi állásfoglalását Donald Trump, republikánus elnökjelölt-aspiráns ellen. Ezzel kirobbant a nyílt vita a republikánusok körében a pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiráns miatt.

Trump ellen – ezzel a címmel jelent meg a National Review című lapban vezércikk, amelyhez huszonkét prominens értelmiségit és publicistát, köztük például Thomas Sowellt és Cal Thomast kért fel a lap hozzászólásra, s valamennyien egyetértésüket fejezték ki a szerkesztőségi állásfoglalással.
A magazin az amerikai konzervatívok ikonikus orgánuma. William Buckley, híres katolikus gondolkodó alapította 1955-ben, s azóta a lap valamennyi fontos, az amerikai politikát és társadalmat érintő kérdésben hallatja a hangját.
A most megjelentetett szerkesztőségi cikk politikai opportunistának minősíti Donald Trumpot, s egyértelműen kifejti, hogy a milliárdos üzletember miért nem konzervatív és miért nem ő lenne a megfelelő elnökjelölt a republikánusok számára. Például azért – írja a vezércikk -, mert Trumpot a szabadon áramló populizmus és az erőskezű emberek iránti rokonszenv jellemzi.
“Érthető okai vannak, hogy előretört, magával ragadóak a képességei a kampányban, de Donald Trump nem érdemli ki a konzervatív támogatást a jelölőgyűléseken és előválasztásokon” – fogalmaz a National Review. Majd a többi között leszögezi: “Donald Trump nem az a morális vezető, akire nekünk szükségünk van”. Ezzel az állásfoglalással, alig pár nappal az iowai jelölőgyűlés előtt, a National Review szinte háborút indított Trump ellen. A republikánusokhoz közelálló Fox televízióban két republikánus elnökjelölt-aspiráns máris reagált: Jeb Bush volt floridai kormányzó szerint a magazin a “színtiszta igazat írta”, Marco Rubio, floridai szenátor pedig arról adott interjút, hogy Trump soha nem is mondta magáról, hogy a konzervatív mozgalmat képviseli. Donald Trump mikroblogban üzent: kudarcos és halódó lapnak nevezte a National Review-t. Kampányfőnöke, Corey Lewandowski pedig egy televíziós interjúban azt mondta, hogy a magazin állásfoglalása senkit sem érdekel, sem az iowai, sem a New Hampshire-i választók nem foglalkoznak vele.

MTI

Leave a Reply 164 megnézve, 1 alkalommal mai nap |