< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Die Welt: Közép-Európában ellenforradalom zajlik(((( Die Welt: counter-revolution is taking place in Central Europe

| Mobile | RSS

Die Welt: Közép-Európában ellenforradalom zajlik(((( Die Welt: counter-revolution is taking place in Central Europe

2016. január 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó!
168 Óra Online írása
Die Welt: Közép-Európában ellenforradalom zajlik

Közép-Európában ellenforradalom zajlik, kérdés miként lehet feltartóztatni, miután a nemzeti-konzervatív erők már mindenütt felbukkantak a földrészen – mutat rá a német konzervatív újság. Ma a régió közepén a társadalom többségének szemében bolondnak tűnnek azok, akik még ragaszkodnak a rendszerváltás értékeihez.

A civil társadalom egyenjogúságára, a saját múlt kritikus megítélésére, a szomszédok iránti megértésre, valamint az európai egyesülésre való törekvést ezek a többségi erők soha nem értették, vagy már elfelejtették az európai gondolatot.

Olyan erős nemzeti vezért választanak, mint Orbán. Rá, Kaczynskira, Ficora és Babisra a tekintélyelvű államfelfogás, a Brüsszellel szembeni bizalmatlanság és a menekültekkel szembeni bezárkózás a jellemző.

Az európai válságok közös nevezője a nemzeti önzés megerősödése. Lengyelország azonban mégsem Magyarország. A Jog és Igazságosságnak nincs kétharmada, és ez nagyon igaz a társadalmon belüli támogatottságára is. Azon kívül a lengyelek – a magyarokkal ellentétben, tisztában vannak országuk európai jelentőségével és nem szeretnének az utolsó sorban helyet kapni.

A lengyelek ugyanúgy szenvednek a Hitler-Sztálin-paktumtól, mint hogy a magyarok Trinanontól, csak ők büszkék, mert saját erejükből keveredtek ki a történelem mocsarából. A mai ellenzék azonban tudja, hogy hosszú menetelésre kell felkészülnie. De azt mindkét oldal tudja, hogy lesz még utána is, és így ellen-ellenforradalomra kell felkészülni a konzervatív táborban, mert bármennyire is harsognak az illiberális demokráciáról, nem szeretnék az EU ajtaja előtt találni magukat.

Ezért fontos az unió által indított vizsgálat mind az európai, mind a hazai közvélemény számára. Közép-Európában a nemzeti-konzervatívok ellenforradalmával szemben leginkább a párbeszéd útján lehet eredményt elérni. Az európai egyesülés nem magától értetődő, sikeréhez továbbra is kemény agymunka szükséges.

(Forrás: Die Welt/ Szelestey Lajos – Klubrádió)
forrás:168óra.hu

www.fecsego.eu good, very good!

168 Hours Online Writing
Die Welt: counter-revolution is taking place in Central Europe

Central European counter-revolution is taking place, how can issue arrest, after the national-conservative forces had appeared all over the continent – pointing to the conservative German newspaper. Today, the social center of the region, the majority appear to be a fool in the eyes of those who still cling to the values ​​of the regime.

The civil society of equal rights, a critical assessment of its own past, understanding for the neighbors as well as with European unification efforts of the majority of these forces will never understand or have forgotten the European ideal.

A strong national leader elected as Orban. Kaczyński, Ficora Babis and the authoritarian state concept, distrust and isolation of refugees to feature against Brussels.

The European crisis is the common denominator of strengthening national self-interest. Poland, however, not Hungary. The Law and justice is not two-thirds, and that is very true support within society as well. In addition, the Poles – in contrast to the Hungarians, are aware of the importance of a European country and does not want to get seats in the last row.

The Poles suffer in the same way Hitler-Stalin pact, as the Hungarians Trinanontól, they’re just proud because their own strength mingled with the mire of history. However, the present opposition can, in the long march to be prepared. But both sides know it, that will be after him, and thus against the counter-revolution to prepare for the conservative camp, as much as the roar of illiberal democracy, do not want to find themselves before the EU’s door.

It is therefore important study launched by the EU and the European and the domestic public. In Central Europe can best be achieved results against national-conservatives ellenforradalmával through dialogue. The European unification is not a matter of course, success is still required hard headwork.

(Source: Die Welt / Szelestey Louis – Radio Club)
Source: 168óra.hu
Google Fordító cégeknek:Fordítói EszközökWebhelyfordítóEx

Leave a Reply 114 megnézve, 2 alkalommal mai nap |