< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Terrortörvény: patthelyzet a pártok között

| Mobile | RSS

Terrortörvény: patthelyzet a pártok között

2016. január 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó!

Terrortörvény: patthelyzet a pártok között

Patthelyzet alakult ki a terrortörvény tervezetével kapcsolatban a pártok között. Az alaptörvényt úgy kell módosítani, hogy a magyar családok biztonságának szempontja a lehető legjobban érvényesüljön, ebben a kérdésben a Fidesz nem köt kompromisszumot – mondta Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján, holott korábban a Fidesz még nyitottnak látszott a további egyeztetésekre. Az országgyűlési képviselő most azt mondta, a baloldal és a Jobbik javaslata is szemben áll az emberek akaratával.

Az LMP szerint elveszett az esélye, hogy az ellenzéki pártok egységesen fellépve, valódi kontrollt gyakoroljanak a kormány által tervezett alaptörvény-módosítás felett. Schiffer András társelnök-frakcióvezető ezt azután közölte az MTI-vel kedden, hogy sem a Jobbik, sem az MSZP képviselői nem jelentek meg az LMP által még hétfőn kezdeményezett egyeztetésen. (A kezdeményezésre az MSZP úgy reagált, idő előttinek tartja.) Schiffer szerint nyilvánvaló volt, hogy csak egy közösen képviselt minimummal kényszeríthetőek a kormánypártok egy elfogadható javaslat benyújtására. Hozzátette: pártja továbbra is azon az állásponton van, hogy az egyre súlyosabb terrorfenyegetettség okozhat olyan kihívásokat, amelyek kezelésére a jelenlegi törvényi lehetőségek nem elegendőek, de ez nem adhat alapot a kormány akár ideiglenes, kontroll nélküli hatalmához.

A Jobbik szerint miközben kormánypárti politikusok konszenzuskeresésről beszélnek, addig a valóságban elzárkóznak az egyeztetéstől. Mirkóczki Ádám szóvivő kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Jobbik akár egy új jogrend bevezetése mellett is érdekelt Magyarország biztonságának megőrzésében és növelésében, ugyanakkor azt nem támogatja, hogy a Fidesz a “terrorizmus álcája mögé bújtatva rendeleti kormányzást teremtsen”. Szerinte a kormányoldal javaslata példátlan “túlhatalmat” adna a kabinetnek, és nem igaz a kormányfő azon állítása, hogy más demokratikus országokban is van hasonló különleges jogrend. A Jobbik szerint ugyanakkor a terrorizmus veszélyét a baloldallal nem kell megvitatniuk. A terrorveszély alapját ugyanis az a migráció jelenti, amelyet a baloldali pártok teljesen eltérően értékelnek.

Ha a Fidesznek fontos lenne a terrorveszély kezelése, akkor olyan embert állítottak volna ki sajtótájékoztatót tartani, aki legalább elolvasta az MSZP koncepcióját. A tények ismeretére persze nincs szüksége annak, aki csak felmondja a kormány hisztériakeltő és az ellenzéket démonizáló sablonszövegét – reagált Németh szavaira Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes.
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 98 megnézve, 2 alkalommal mai nap |