< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A pécsiek kiakadtak a Tiborcz-féle közvilágításra

| Mobile | RSS

A pécsiek kiakadtak a Tiborcz-féle közvilágításra

2016. január 30. | hozzászólás | Közélet
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.gecsego.eu jó, nagyon jó!

A pécsiek kiakadtak a Tiborcz-féle közvilágításra

A BAMA.HU több olvasója is azt tapasztalta, hogy az új pécsi LED-es közvilágítás miatt nem látják a gyalogosokat a gyalogátkelőhelyeken.

A portálnak úgy nyilatkozott Magay Miklós, a pécsi polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályvezetője, hogy mérések igazolják, hogy a LED-esítéssel kialakított közvilágítás egyenletesebb, erősebb, mint a korábbi, a gyalogosok is jól láthatóak. Arra kérte a lakosságot, hogy jelentsék be egy erre való oldalon, ahol azt tapasztalják, hogy nem elég a fényerősség.

Eddig Pécsett 7136 darab régi lámpát cseréltek LED-esre, nettó 984 millió forintért, de a teljes csere 1,5-2 milliárd forintba kerülhet. Erre a pécsi önkormányzat több mint egymilliárd forint hitelt vett fel, félmilliárd pedig pályázatból jött össze a projektre. A korábbi lámpatestek cseréjét, a BAMA olvasói szerint gyatrán világítóra, Tiborcz István érdekeltsége nyerte el, aki mint köztudott Orbán Viktor lányának a férje. Az ügy pikantériája volt, hogy ahhoz hogy megvalósuljon a projekt, a kormánynak kellett rábólintania a hitelfelvételre, amit természetesen Orbánék meg is tettek.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 425 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: