< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Új vírus próbál felférkőzni a PC-inkre

| Mobile | RSS

Új vírus próbál felférkőzni a PC-inkre

2016. január 30. | hozzászólás | Közélet
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó!

Új vírus próbál felférkőzni a PC-inkre

Az ESET által összeállított legelterjedtebb kártevők toplistájának vezető helyén nincs változás, a második pozícióba azonban egy újonc került.

A legelterjedtebb kártevők toplistáját immár bő fél éve a Win32/Bundpil féreg vezeti, amely külső adathordozókon (pl. pendrive-okon és külső merevlemezeken) terjedve valódi károkozásra is képes, hiszen a meghajtóinkról mind a futtatható, mind pedig a biztonsági mentési állományainkat törölheti.

Második helyen egy újoncot fedezhetünk fel a decemberi adatokat összegző listán. A JS/TrojanDownloader.Nemucod trójai HTTP kapcsolaton keresztül további kártékony kódokat igyekszik letölteni a megfertőzött számítógépre. A program egy olyan URL listát is tartalmaz, amelynek link hivatkozásait végiglátogatva különféle kártevőket próbál meg letölteni ezekről a címekről, majd végül a kártékony kódokat a gépen le is futtatja.

Fotó: ESET / Sicontact

Említésre méltó még, hogy az automatikus programfuttatásról elhíresült INF/Autorun vírus sem tűnt még el a toplistáról, bár teljesítménye csak a tizedik helyre volt elegendő, a már több mint nyolc éve velünk élő vírusnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: