< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Hétfőig lehet választani az egyszerűsített bevallást

| Mobile | RSS

Hétfőig lehet választani az egyszerűsített bevallást

2016. február 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó!

Hétfőig lehet választani az egyszerűsített bevallást

Azok kérhetik, akik nem éltek a bevallási nyilatkozat választásának lehetőségével, de szeretnék megspórolni a bevallásra fordítandó időt.
Hétfőig – február 15-ig – kérhetik az adóhatóság közreműködését személyi jövedelemadó (szja) bevallásuk elkészítéséhez azok, akik nem éltek (vagy élhettek) a bevallási nyilatkozat választásának lehetőségével, ám szeretnék megspórolni az adóbevallásra fordítandó időt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is elkészíti az szja-bevallási ajánlatot azoknak, akik ezt nyilatkozatban kérik. Az egyszerűsített bevallás lényege, hogy az adóhatóság a rendelkezésére álló adatok alapján elkészíti a bevallási ajánlatot, amelynek tartalmát május 2-ig közli az adózókkal. Ha az adózó egyetért annak tartalmával, nem kell semmit tennie, az ajánlat általa benyújtott bevallásnak minősül május 20-án. Amennyiben a bevallás javításra, kiegészítésre szorul, az aláírt – javított adatokkal kiegészített – példányt május 20-ig kell visszajuttatni az adóhatósághoz.

Az egyszerűsített bevallást a 1553NY jelű nyilatkozaton kell kérni, melyet február 15-ig kell eljuttatni a NAV-hoz (levélben, személyesen vagy az ügyfélkapun keresztül). A nyomtatványt a NAV ügyfélszolgálatain lehet beszerezni vagy le lehet tölteni az adóhatóság honlapjáról.

Az egyszerűsített bevallást azok választhatják, akiknek munkáltatótól, kifizetőtől volt jövedelmük, és – a bevallási nyilatkozattól eltérően – azok is, akik kedvezményt érvényesítenek.

Az egyszerűsített bevallás mellett is rendelkezni lehet az adó 1+1 százalékáról a civil szervezetek, egyházak, illetve a Nemzeti Tehetség Program javára. A NAV honlapján valamennyi támogatható szervezet, azok adószáma, illetve technikai száma is megtalálható.

forrás:dm.hu

Leave a Reply 135 megnézve, 1 alkalommal mai nap |