< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Célpont Vegyifegyverrel támadná az USA-t az Iszlám Állam

| Mobile | RSS

Célpont Vegyifegyverrel támadná az USA-t az Iszlám Állam

2016. február 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó!

Célpont
Vegyifegyverrel támadná az USA-t az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet amerikaiak ellen akarja bevetni vegyi fegyvereit – állította James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója (DNI) pénteken az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.

James Clapper a fórum titkosszolgálati vezetőkkel folytatott panelbeszélgetésén elmondta: elegendő bizonyíték áll rendelkezésre annak kijelentéséhez, hogy az IÁ rendelkezik vegyi fegyverrel – főleg mustárgázzal –, és számos esetben be is vetette azt, ami igen jelentős fejlemény, mert az 1995-ben egy vallási szekta által Tokióban elkövetett merénylet óta nem fordult elő, hogy szélsőséges szervezet vegyi fegyver alkalmazásával próbálja meg érvényesíteni akaratát.

A nemzetközi terrorizmus történetének új fordulata egy “aggasztó trend” kibontakozásához vezethet, és gyökeres változást eredményezhet az IÁ felemelkedése révén kialakult konfliktusokban – tette hozzá a DNI igazgatója. Mindez az Egyesült Államokat is fenyegeti, mert vannak arra utaló adatok, hogy az IÁ legalábbis „szeretné” használni vegyi fegyvereit “ellenünk” – mondta James Clapper. A több titkosszolgálat munkáját összehangoló DNI igazgatója arról nem szólt, hogy értesüléseik szerint az Egyesült Államok területén vagy máshol történhet-e ilyen merénylet.

A DNI vezetőjéhez hasonlóan nyilatkozott a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, John Brennan is, aki a CBS amerikai televíziónak azt mondta, hogy az IÁ képes klór- és mustárgáz előállítására és a mérges gázokat már több alkalommal be is vetette ellenségei ellen. Arra a kérdésre, hogy az IÁ képes-e Irakon és Szírián kívüli használatra exportálni a vegyi fegyvert, John Brennan a televízióban pénteken sugárzott összeállításban azt válaszolta: lehetséges, hogy ez bekövetkezik.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |