< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ausztria-munkaerőpiac Időkorláthoz kötné a külföldi munkaerő alkalmazását az osztrák kancellár

| Mobile | RSS

Ausztria-munkaerőpiac Időkorláthoz kötné a külföldi munkaerő alkalmazását az osztrák kancellár

2016. február 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ausztria-munkaerőpiac
Időkorláthoz kötné a külföldi munkaerő alkalmazását az osztrák kancellár

Csökkenté a külföldi vállalatoktól Ausztriába delegált munkavállalók létszámát, és időkorláthoz kötné az ausztriai munkavégzésüket az osztrák kancellár. A terveket az Österreich című osztrák napilap vasárnapi száma közölte.

Werner Faymann továbbá nem támogatja, hogy a szóban forgó munkavállalók kiküldetését állandósítsák. A kancellár által ismertetett szigorítást az összes ágazatban érvényessé tennék.
A lap által ismertetett javaslatcsomag szerint felülvizsgálnák az alkalmazás feltételeit, hogy a munkaadóknak ne érje meg külföldi munkaerőt foglalkoztatni.
A kancellár az újság szombati számában megjelent interjújában arról beszélt, hogy korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz. A lap közlése szerint a politikus a növekvő munkanélküliség miatt akarja megvitatni ezt a kérdést, egyúttal csökkentené az unió esetleges bővítésekor beáramló kelet-európai munkavállalók számát is.
Faymann úgy vélte, hogy túl sok munkavállaló érkezik Ausztriába, mivel itt kevésbé “nehéz” munkát láthat el.
A kancellár kiemelte: azonos munkáért, azonos bérezés jár. Egy magyar munkavállaló Ausztriában ugyanannyi bért kapna, mint a többi Ausztriában dolgozó – hozta fel példaként a kancellár. Magyarázata szerint jelenleg egy Magyarországról érkezőt előnyösebb feltételekkel lehet foglalkoztatni Ausztriában, mint egy osztrák állampolgárt.

MTI

Leave a Reply 191 megnézve, 1 alkalommal mai nap |