< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Szoros verseny várható Nevadában is a demokrata párt két legerősebb elnökjelölt-aspiránsa között.

| Mobile | RSS

Szoros verseny várható Nevadában is a demokrata párt két legerősebb elnökjelölt-aspiránsa között.

2016. február 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó!

Szoros verseny várható Nevadában is a demokrata párt két legerősebb elnökjelölt-aspiránsa között.

A legfrissebb felmérés eredménye szerint gyakorlatilag azonos arányban támogatják a szavazók Hillary Clintont és Bernie Sanderst: az egykori first lady és külügyminiszter a szavazatok 48, a vermonti szenátor 47 százalékára számíthat a szombati előválasztáson.

Clinton kicsit jobban áll a nők között, míg Sanders támogatottsága jelentősebb az 55 évesnél fiatalabbak körében – számolt be a CNN.

Clintont segítheti azonban, hogy a szavazói körében magasabb azok aránya, aki biztosra mondták a részvételüket a voksoláson, míg az első ízben szavazók – akik körében Sanders a népszerűbb – nagyobb valószínűséggel nem jelennek meg az urnáknál.

Sanders és Clinton vitája. Nevadában fej fej mellett állnak
Forrás: AFP/2016 Getty Images/Justin Sullivan
A republikánusok később választanak

A republikánusok február 23-án tartják a nevadai előválasztást.

A felmérés szerint Donald Trump jelentős előnnyel (45 százalék) vezet. Marco Rubio floridai szenátor a második 19, Ted Cruz texasi szenátor pedig a harmadik 17 százalékkal.

A legrosszabb eredményre Jeb Bush számíthat; a felmérés szerint a nevadai republikánus választóknak csupán az egy százaléka támogatja.
forrás:origo.hu

Leave a Reply 143 megnézve, 1 alkalommal mai nap |