< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Csongrádon

| Mobile | RSS

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Csongrádon

2016. február 19. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Csongrádon

A család a berendezés hangjelzésére azonnal elhagyta a házat, így senki sem sérült meg.

Teljesen kiégett egy garázs és a benne álló személyautó csütörtökön reggel Sándorfalván. Reggel nyolc órakor riasztották a szegedi egységeket a Szent István utcába. A káresethez elsőként a sándorfalvi önkéntes tűzoltók értek ki, akik azonnal megkezdték az oltást. A garázsépület ekkor már teljes terjedelmében égett, a lángok a főépület tetőszerkezetét is elérték. Az önkéntes és a hivatásos egységek gyors beavatkozásnak köszönhetően a lakóházat sikerült megmenteni, de a garázs és az autó megsemmisült a tűzben. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön este hat órakor Makóról, a Kiss Ernő utcából érkezett lakossági bejelentés, miszerint az udvaron tárolt ládák égnek, füstölnek. A makói hivatásos egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkozott be. A tűz nem terjedt tovább, az eset során senki sem sérült meg.

Életet mentett egy cserépkályha mellett elhelyezett szén-monoxid-érzékelő csütörtökön délután Csongrádon. A Fő utcai családi házban egy gázüzemű tüzelőberendezés is üzemelt. A lakók a jelzést követően azonnal elhagyták az épületet, majd riasztották a katasztrófavédelmet. A csongrádi hivatásos egység műszerei alacsony koncentrációban, de kimutatták a mérgező gáz jelentétét a helyiségekben. A jelzőberendezésnek köszönhetően az eset során senki sem sérült meg.

Egy széthasadt fatörzs akadályozta a forgalmat csütörtökön délután a Szatymaz és Sándorfalva közötti útszakaszon. A műszaki mentést a szegedi egység motoros láncfűrésszel végezte el, ennek köszönhetően a forgalom gyorsan helyreállt az érintett útszakaszon.

Ketten megsérültek abban a balesetben, amely csütörtökön éjjel történt Makó és Földeák között, a 4415-ös úton. A 25-ös kilométerszelvénynél két személyautó ütközött. A balesethez a makói hivatásos egységet riasztották, a tűzoltók áramtalanították a sérült járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Üdvözlettel:

Molnár Krisztina

Leave a Reply 3779 megnézve, 1 alkalommal mai nap |