< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Bár nem törvényes, de nem is csukják le azt, akinél marihuána van

| Mobile | RSS

Bár nem törvényes, de nem is csukják le azt, akinél marihuána van

2016. február 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu jó, nagyon jó
Gordiuszi csomó
Bár nem törvényes, de nem is csukják le azt, akinél marihuána van

Ha nem kilószámra szórja az utcán, akkor egy kis mariska még belefér…

Bilincs és irány a börtön – eddig ez volt a sorsa mindazoknak, akiknél ellenőrzés során marihuánát talált a rendőrség Tampában. Egy új törvénytervezet, ami várhatóan következő hónapban lép életbe, ugyanis szemet huny 20 gramm alatt.

Ez azt jelenti, hogy a szabálysértőknek nem lesz életük végéig priuszuk némi kihágás miatt. Mindössze bírságot kell fizetniük, minden alkalommal egyre többet, és csak a negyedik után válna valóban bűncselekménnyé a marihuána birtoklása.

Tampa városi tanácsa hangsúlyozza, hogy nem ösztönzi a kábítószerfogyasztást, de csak tavaly több mint 1900 letartóztatás történt marihuána birtoklása miatt, ezek az emberek innentől büntetett előéletűek lesznek, nem jutnak majd munkához, összességében rengeteg kárt okoz az, hogy jelenleg 1 év börtön és 1000 dollár bírság jár érte.

“Ez nem legalizáció, ez engedmény, azért, hogy az emberek életét ne tegye tönkre a jelenlegi rendszer” – mondta Harry Cohen tanácstag. De persze van, akinek nem tetszik ez, és nemmel fog szavazni a március 3-ai nyilvános meghallgatás után. Charlie Miranda szerint nem mehet át olyan jogszabálymódosítás, ami szemben áll a szövetségi törvényekkel, és nem foglal magában kötelező drogtanácsadást, ami jelenleg kötelező a fülön csípett fiatalok számára. Frank Reddick, a tanács elnöke szerint azonban minden hivatalnok hibázott már életében, és ezek nagy része sosem fog kiderülni, ám akiknél marihuánát találnak, azok jogosítványukat is elveszíthetik, ami még több gondot okozhat a mindennapi boldogulásban, de ösztöndíj sem járhat innentől kezdve nekik, és katonának sem állhatnak.

Szintén floridai megyékben – mint Miami-Dade vagy Palm Beach – már érvényben van hasonló szabályozás, és St. Petersburgban is előkészítik a tervezetet. Sőt, számos államban gyógyászati célra simán birtokolható és használható marihuána.

A rendőrparancsnok is egyetért az új szabályozással: “Ha valaki egyszer elkövet egy hibát, miért kéne annak az egész életét tönkretennie?”

Teresa Miller, a Hillsborough drogellenes szövetség tagja azonban azt állítja, 20 gramm túl sok, viszont rossz üzenete van a fiatalok számára, akik így azt fogják hinni, hogy a marihuána nem káros, pedig az. A szakember szerint így is minden ötödik gyerek füvezik a megyében.

Mindazonáltal, számos komoly betegség – epilepszia, rák, Lou Gehrig-kór – esetén csak a marihuána alkalmazása tud enyhíteni a páciensek kínjain.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 125 megnézve, 2 alkalommal mai nap |