< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Vér áztatja az Aleppóba vezető utat

| Mobile | RSS

Vér áztatja az Aleppóba vezető utat

2016. február 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó
Bombaeső

Vér áztatja az Aleppóba vezető utat

szerző:Majláth Ronald

Egyre elkeseredettebb harcok dúlnak az aleppói ellátási vonalon a szír kormányerők és az Iszlám Állam között. A tét nagy: ez az egyetlen szárazföldi útvonal, amelyen biztosítható az Aleppó alatt harcoló kormánypárti katonák ellátása.

Veszélybe került az Aszad-párti egységek ellátása Aleppónál, miután hétfőn elvágták a szárazföldi útjukat a város felé. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű londoni székhelyű emigránsszervezet szerint kaukázusi és turkesztáni dzsihadisták, illetve a Dzsund al-Aksza iszlamista csoport tagjai rajtaütésszerű támadással lezárták az utat Hanázir közelében, míg az Iszlám Állam fegyveresei északon tették ugyanezt.

Ezzel gyakorlatilag megszűnt az Aleppót ostromló kormánycsapatok utánpótlása, illetve emiatt élelmiszer- és üzemanyaghiány alakulhat ki a város nyugati, kormányhadsereg által ellenőrzött kerületeiben. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Hanázirból Aleppóba vezető út az egyetlen, amely összeköti a kormány ellenőrzése alatt álló városnegyedeket a damaszkuszi rezsim kezén lévő más térségekkel.
Folyamatosan cserélnek gazdát a területek

Jól mutatja a tét nagyságát, hogy tegnap a szír hadsereg nagyszabású hadműveletet indított annak érdekében, hogy visszafoglalja a legfőbb utánpótlási útvonalát. Ennek érdekében nemcsak a tüzérséget, de a légierőt is bevetették, ami nem maradt eredmény nélkül: több ellenőrző pontot is sikerült visszaszerezniük az úton – írta az iráni Fars hírügynökség.

Akcióban a kormányhadsereg Hanázir mellett:

Ugyanakkor a legfontosabb falvak továbbra is az IÁ kezén maradtak, így mégsem tudták újra megnyitni az utánpótlási vonalat. A harcok tovább folytatódnak.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 152 megnézve, 1 alkalommal mai nap |