< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: LMP: a kormány nem hajlandó érdemi lépésekre az oktatásban

| Mobile | RSS

LMP: a kormány nem hajlandó érdemi lépésekre az oktatásban

2016. február 29. | hozzászólás | Közélet
www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

LMP: a kormány nem hajlandó érdemi lépésekre az oktatásban

Az LMP szerint a pedagógusok, a szülők és a diákok határozott kiállása hozhat érdemi javulást az oktatásban, a kormány ugyanis csak úgy tesz, mintha meghallgatná a problémákat, de érdemi lépésekre nem hajlandó.

Ikotity István országgyűlési képviselő három érdemi lépést tartott szükségesnek hétfői sajtótájékoztatóján: kérésre az iskolák fenntartását vissza kell adni a településeknek, ha a települések képesek a visszavételre, és az igazgató személyéről is helyben kell dönteni. Az intézményvezetőnek rendelkezniük kell a munkáltatói jogokkal – sorolta a képviselő, aki szerint mérsékelni kell a pedagógusok valamint a diákok terheit is.
A politikus szerint a köznevelési államtitkár vagy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetőjének cseréje nem oldja meg a problémákat. A Klik megfelelő finanszírozását szorgalmazta.
Arról szólva, hogy a pedagógusok a gyermekeket is bevonják a tiltakozásba, kijelentette: nem lenne erre szükség, ha a tanároknak meg lennének a törvényi lehetőségeik a megfelelő tiltakozásra.

MTI

Leave a Reply 291 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: