< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Parancsmegtagadás Keményen betehet a hadsereg a leendő Trump elnöknek

| Mobile | RSS

Parancsmegtagadás Keményen betehet a hadsereg a leendő Trump elnöknek

2016. március 1. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Parancsmegtagadás
Keményen betehet a hadsereg a leendő Trump elnöknek

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

Michael Hayden, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség egykori igazgatója szerint a hadsereg jogosan tagadná meg a republikánus elnökjelölt parancsait, ha elnökké választanák és megpróbálná beváltani a kampányhajrában tett egyes ígéreteit – például a terroristák családjának leölésére vonatkozó javaslatát.

Hayden 1999 és 2005 között volt a hírszerzés vezetője és az HBO egyik beszélgetős műsorában mondta el: Trump töretlenül erősödik, és komoly aggodalmakra adna okot, ha elnökként következetesen úgy kormányozna, ahogyan beszél – írta meg a The Washington Post.
Kínzás és családtagok meggyilkolása

Trump februárban a dél-karolinai nyugdíjasok előtt például arról beszélt, hogy támogatja a vízbe fojtogatást és az ehhez hasonló vallatási technikákat, mert a kínzás működik, amikor létfontosságú információkat kell kiszedni terroristákból.

A vízbe fojtogatást Barack Obama még első elnöki ciklusa alatt törölte el, Trump azonban nemcsak ezt, hanem, mint mondta, a vallatás „sokkal rosszabb” módszereit is visszahozná.

„Ne mondják nekem, hogy nem működik – higgyék el nekem, a kínzás működik!”

– mondta az elnökaspiráns (ez azért is érdekes a Post szerint, mert a vízbe fojtogatás támogatói próbálják elkerülni a „kínzás” szó használatát, lévén az nemzetközi jogba ütközne).

Trump emellett sokszor hangoztatta, hogy az Egyesült Államoknak végeznie kéne a terroristák családtagjaival is, mert az elgondolkodtatná a merénylőket, akik lehet, hogy a saját életükkel nem törődnek, de a családjukéval igen – érvelt még decemberben az egyébként a genfi egyezménnyel ellentétes gyakorlat mellett.

A Real Time műsorában Hayden azt mondta: ez utóbbi megvalósítása lenne a legnehezebb Trump minden ígérete közül, de erre sosem kerülne sor, mert az amerikai fegyveres erők megtagadnák a parancsát. Ugyanis, mint mondta, senki sem kötelezhető arra, hogy egy törvényellenes parancsnak engedelmeskedjen – a családok leölése pedig minden nemzetközi egyezményt megszegne.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 152 megnézve, 1 alkalommal mai nap |