< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Elárverezett földeket zsarolnak vissza Orbánék

| Mobile | RSS

Elárverezett földeket zsarolnak vissza Orbánék

2016. március 3. | hozzászólás | Fecsegő hírek

168 Óra Online írása

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó
Elárverezett földeket zsarolnak vissza Orbánék

Hiába adta el néhány hónapja az állam, mégsem lesz a vevőké a Mezőhegyesi Ménesbirtok majdnem ezerhektárnyi földterülete. A kormány ugyanis egy rendelettel felülírta az árverések eredményeit. Az LMP szerint azért, mert a kormánynak nem tetsző gazdák nyerték el a földeket – derül ki az RTL Klub Híradójának riportjából.

A békés megyei Mezőhegyes állami földterületeiből 29 részt, majdnem ezer hektárt nyertek el tavaly helyi pályázók. Legalábbis ezt hihették mostanáig. A kormány úgy döntött, Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság lesz Mezőhegyesen, a földárverés eredményeit visszavonják.

Farkas Sándor, a mezőhegyesi mintagazdaság megalakításával megbízott kormánybiztos a híradónak nem tudta megmondani, miért árverezték el a földeket, ha most visszakövetelik őket. Mindössze annyit árult el, hogy „most tisztult ki a helyzet, hogy egyáltalán milyen problémák vannak Mezőhegyesen”.

Az LMP szerint a kormánynak nem tetsző gazdák, köztük a ménesbirtok jelenlegi vezetői szereztek állami földeket. Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő szerint „tipikus fideszes arcátlanság”, ami történt. A nyertesek szerinte azért szúrják a kormány szemét, mert MSZP-s időszakban privatizált állami gazdaság utód-kft.-jét vezetik.

Farkas Sándor erre úgy reagált: nem tud arra konkrét választ adni, hogy kit szeretnek és kit nem, ő maga úgy látta: a Ménesbirtok vezetősége nem gazdálkodott megfelelően az értékes területeken.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |