< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Tűzesetek és műszaki mentések az ünnepi hétvégén

| Mobile | RSS

Tűzesetek és műszaki mentések az ünnepi hétvégén

2016. március 16. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Tűzesetek és műszaki mentések az ünnepi hétvégén

Az elmúlt napokban több esetben is kidőlt fákhoz riasztották az egységeket. Szegeden egy autós buszmegállóba hajtott, Makón pedig életmentésben vettek részt a megye tűzoltói.

Egy szegedi, Ódébai utcai ház tetőszerkezete égett vasárnap délután. A szegedi hivatásos tűzoltók több vízsugárral kezdték meg az oltást, melynek köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az épületben. A tűzben senki sem sérült meg.

Elektromos bekötővezetékre szakadt egy hat méter magas fa hétfőn délután Szentesen, a Zrínyi utcában. A kidőlt fa törzse a gyalogos forgalmat is veszélyeztette, ezért a főügyelet a helyszínre riasztotta a szentesi hivatásos tűzoltókat. Az egység motoros láncfűrésszel végezte el a műszaki mentést.

Kidőlt fához riasztották a szentesi hivatásos tűzoltókat hétfőn délután. Egy nyolc méter magas fa dőlt ki a 451-es út 32-es kilométerszelvényében, a fa a közút forgalmát is akadályozta. A szentesi egység motoros láncfűrésszel avatkozott be, melynek köszönhetően rövid idő alatt helyreállt a forgalom az érintett útszakaszon.

Javítási munkálatok közben szenvedett balesetet egy ember kedden délelőtt Maroslelén. A tűzfal helyreállítása közben a férfi egy féltetőre zuhant, ahonnan a mentőszolgálat munkatársai nem tudták leemelni. A makói hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik kézi erővel, az egészségügyi személyzettel közösen, biztonságban juttatták el a hordágyhoz rögzített embert a helyszínen várakozó mentőautóhoz. A középkorú férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Egy buszmegállóba hajtott egy személyautó sofőrje kedden este Szegeden, a Sziksósi úton. A műszaki mentést a rendőrség helyszíni biztosítása mellett a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el. A balesetben senki sem sérült meg.

Üdvözlettel:

Molnár Krisztina

tűzoltó főhadnagy

Leave a Reply 1992 megnézve, 3 alkalommal mai nap |