< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Gerillaharcot indítanak a milliárdos üzletember ellen

| Mobile | RSS

Gerillaharcot indítanak a milliárdos üzletember ellen

2016. március 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Gerillaharcot indítanak a milliárdos üzletember ellen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

A Republikánus Párt vezető politikusai stratégiát dolgoztak ki, amelynek értelmében áprilistól, a wisconsini előválasztás napjától száz napig tartó erőteljes kampány révén próbálják megakadályozni Donald Trump elnökjelöltségét – értesült a The New York Times (NYT) című lap.

Az agresszív kampányban a delegátusokat is egyenként akarják meggyőzni arról, hogy Trump elnökjelöltsége ártana az Egyesült Államoknak. A republikánus vezetők, miután szembesültek azzal, hogy Trump nagyon nagy előnyre tett szert az eddigi előválasztásokon, úgy döntöttek, hogy – mint a lap fogalmaz – gerillaharcot indítanak a milliárdos üzletember ellen. Nem lehet tovább vesztegetni az időt, nem szabad tévedni – mondta egy magát megnevezni nem akaró republikánus a tekintélyes napilapnak. Hozzátette, hogy ha nem hajtják végre időben és pontosan az agresszív támadássorozatot, akkor Trumpot talán tényleg nem lehet majd megállítani.

Ha viszont a Trump “megfékezését” célzó erőfeszítések még így is kudarcot vallanak, akkor a vezető konzervatívok arra is felkészültek, hogy a novemberi választásokra független jelölttel rukkoljanak elő, éppen azért, hogy megvédjék a republikánus elveket és választási lehetőséget kínáljanak a konzervatív szavazóknak.

Egyetlen konkrét független jelölt neve sem szerepel még a színen, de a The New York Times tudni véli, hogy William Kristol, a The Weekly Standard című, a neokonzervatív körökhöz közelállónak tartott hetilap szerkesztője feljegyzést küldött néhány konzervatív személyiségnek arról, hogyan lehetne kiválasztani a Trumppal szemben állítandó független elnökjelöltet. Így az NYT információi szerint felmerült Tom Coburn volt oklahomai szenátor neve, aki késznek is mondta magát az indulásra, vagy szóba került Rick Perry volt texasi kormányzó is. Coburn, aki tavaly mondott le szenátori székéről, hogy rákbetegségét kezeltesse, azt nyilatkozta, hogy “Trumpot meg kell állítani”.

Kit kellene helyette támogatni?

A Trump elnökjelöltségét ellenző republikánusok a héten egy sor összejövetelt tartottak, amelyen azt vitatták meg, mit is lehetne tenniük az üzletember további választási győzelmeinek megakadályozására, s hogy kit lenne jobb támogatni helyette: Ted Cruz texasi szenátort vagy John Kasich ohiói kormányzót. Mindkét politikus még mindig versenyben van az elnökjelöltségért, s mindketten aktívan kampányolnak a kedden esedékes arizonai és utahi előválasztásra. Donald Trumpnak pillanatnyilag 250-nel több delegátusa van, mint Cruznak.

David McIntosh, a Trump elleni kampányra már eddig is dollármilliókat költő “Klub a növekedésért” nevű konzervatív csoport vezetője a The New York Timesnak azt mondta: még mindig van lehetőség útját állni Trump elnökjelöltségének, és csoportja most átfogó tanulmányt készít Trump támogatói táborának összetételétől, hogy célzott üzeneteket fogalmazhassanak meg e szavazói réteg számára.

A Donald Trump megállítását célzó tervek Wisconsinra összpontosítanak, ahol április 5-én lesznek az előválasztások. A Trump-ellenes reublikánusok ugyanis arra számítanak, hogy a keddi arizonai és utahi előválasztásokon a voksok megoszlanak majd Trump és Cruz között.

A megosztottság épphogy erősíti Trumpot

A The New York Times ugyanakkor rámutat arra is, hogy a republikánus tábor megosztottsága éppen hogy erősíti Trumpot. A pártelittel szemben ellenséges érzületet tápláló republikánusok Ted Cruz texasi szenátort támogatják, míg a pártelit újabban John Kasich ohiói kormányzót látná szívesebben elnökjelöltként.

Összecsaptak Trump hívei és ellenzői

Az arizonai Phoenix városának közelében összecsaptak Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns hívei és ellenzői, miután az ellene protestálók parkoló autókhoz láncolták magukat, elzárva a milliárdos üzletember kampánygyűlésének helyszíne, Fountain Hills városka felé vezető utakat.

A protestálók összeverekedtek – csakúgy egyébként, mint pénteken este Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben -, és a rendőrség választotta szét őket. Öt Trump-ellenes tüntetőt őrizetbe vettek.

Az elnökjelöltségre vágyó üzletember Jan Brewer volt arizonai kormányzóval és Maricopa megye idegenellenes politikájáról elhíresült seriffjével, John Arpaióval jelent meg a nagygyűlésen. Korábbi beszédeiből már ismert témákkal kampányolt, azzal például, hogy visszatelepítené külföldről a kiszervezett munkahelyeket, különadót vetne ki a Mexikóból érkező portékákra, “körmére nézne” Kínának (annak az országnak, amellyel szemben az Egyesült Államok nagy mértékben eladósodott). Ezen kívül hevesen bírálta az illegális bevándorlást szerinte lehetővé tevő Obama elnököt.

Joga van beszélni, joga van a “nemtetszéshez”

Arpaio seriff amerikai televízióknak nyilatkozva azt fejtegette: “Mindent megteszünk, hogy ebben az országban továbbra is mindenki szabadon elmondhassa a véleményét. Donald Trumpnak is joga van beszélni, az embereknek pedig joguk van idejönni és meghallgatni őt”. Arpaio szerint akinek ez nem tetszik, annak joga van a “nemtetszéshez”.

Trump később – még szombat este – már a szintén arizonai Tucsonban kampányolt, s ott is tüntetők fogadták, akik “Elég a gyűlölködésből!”, “Trump rasszista” feliratú táblákkal jelentek meg.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 185 megnézve, 1 alkalommal mai nap |