< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az ATV-ben muszáj cigánynak lenned

| Mobile | RSS

Az ATV-ben muszáj cigánynak lenned

2016. március 21. | hozzászólás | Közélet

Az ATV-ben muszáj cigánynak lenned

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.u nemzetközi hírportál jó, nagyon jó
szerző:Szikszai Péter

Farkas Franciska a Viktória című film főszereplője volt az ATV reggeli műsorának vendége nemrég. A színésznő kérte az interjú előtt, hogy ne kelljen beszélnie cigány származásáról, Mészáros Antónia riporter mégis ezzel kezdte a műsort.

„Az interjú előtt megegyeztünk az alkotókkal és a riporterrel, hogy csak abban az esetben vállalom el, ha nem kérdeznek a származásomról. Még közvetlenül az adás előtt pár másodperccel is megegyeztünk, hogy nem lesz ilyen kérdés. Ehhez képest nézzétek meg mi volt az első kérdés meg a kiírások az interjú alatt. Nem akarok erről beszélni már! Két éve erről kérdeznek folyamatosan, már azt is unom, hogy unom ezt a témát! Nem nehezebb nekem, mint másnak és nem is könnyebb„ – írta Farkas Franciska.

Erről az jutott eszembe, hogy Pilinszky egész életében harcolt az ellen, hogy komcsik katolikus költőnek határozzák meg. „Költő vagyok ÉS katolikus” – mondta magáról, mert már ő is baromira unta a vallásos költő címkét.

A liberálisok azonban nemcsak beskatulyáznak mindenkit, még korlátok közé is szorítják a tehetséget.

Van egy zenész haverom, akit megpróbált túszul ejteni a liberális oldal. A művészetét úgy, ahogy volt letojták, csak az kellett nekik, hogy minden Orbán-ellenes petícióra és Demokratikus Chartára odaírták a nevét, csak azért, mert cigány, és mert úgy gondolták, hogy a srác az övék. Miután szóvá tette, hogy többet nem kéne a megkérdezése nélkül felhasználni a nevét egy olyan tiltakozó értelmiségi listán, amely rendszerint Ascher Tamással kezdődik és Závada Pállal végződik. Na, ezután elmaradtak az interjúkérelmek, a biztató telefonok és a vállon veregetések, és „kiderült”, hogy már nem is olyan jó képességű muzsikus.

A liberók most nem hagyják, hogy Franciskából „csupán” színésznő legyen, kötelező neki cigánynak is lennie. Nekik abban semmi biznisz nincs, ha valaki nem akarja naponta felvállalni a cigányságát. Persze nyíltan sosem beszélnek se származásról, se indentitásról, mindig csak mások „felvállalásaiból” élnek. Nekik az a gyönyör, ha címlapon számolhatnak be arról, hogy ki büszke származására, nemi identitására. Ezek az idióták még a száztagú cigányzenekarral is felvállaltatnák a származásukat egyenként.

A liberálisoknak és az általuk uralt fősodratú médiának csak akkor ér egy cigány valamit, ha a frontvonalba küldhetik a véget nem érő toleranciaharcukban. Ebben a háborúban egyébként mindig a rasszista jobboldal az ellenség, akkor is, ha a jobboldal történetesen egyáltalán nem rasszista. Őket az nem zavarja.

A fantomfélelem fenntartása elengedhetetlen, mert így tudják elhitetni, hogy ők a cigányság egyedüli védelmezői, megmentői a „romagyűlölő” társadalommal és persze az „aljas” jobboldallal szemben. Ebben a rendszerben a tehetség érdektelen, csak a trófea számít. Csak az a lényeg, hogy ki legyen pipálva a „cigányszínésznő kvóta”. Ha Franciska nem ellenkezik a címkézés ellen, akkor majd jutalmul eljátszhatja az elkövetkezendő húsz év összes hátrányos helyzetű cigánylány szerepét, de soha nem lesz Éva a Tragédiában vagy Gertrúd a Bánk bánban.

Néhány éve, amikor egy tévénél dolgoztam, felhívott egy országos napilap munkatársa, hogy szeretne interjút készíteni a cigány munkatársammal a származásának felvállalásáról. Mondtam az újságírónak, hogy ha segíteni szeretne a romák ügyén, akkor ezt az interjúban szóba se hozza. Az cikkből így nem is lett semmi. A liberálisok nem bírnak lejönni erről a pozitív diszkriminációs drogról. Valamilyen csoport érdekeit mindig képviselniük kell, persze úgy, hogy közben ártanak nekik.

Az ATV-s interjúban is szó esik az Instyle magazin címlapjáról, amelyen hendikepes, de nagyon szép és sikeres lányok, köztük Farkas Franciska is szerepel. Meg lehet nézni a youtube-on azt a videót, amelyen a főszerkesztő elmondja, hogy micsoda történelmi címlapot is hoztak ők össze, mert egyszerre három hátrányos helyzetű hölgy szerepel a címlapjukon: egy siket, egy cigány és egy vidéki. Értik? Vidéki. Ami aztán tényleg ugyanolyan hátrány, mint siketnek lenni. A vidékieket – beleértve engem is – tehát óriási diszkrimináció éri. Most akkor tényleg indítsunk mozgalmat a ”vidékiség„ felvállalásáért, hiszen a szemét fővárosiak elnyomnak bennünket, ki kell törnünk a vidéki gettóból!

Atyaúristen! Jobbat már nem tudtak kitalálni? Nem lehetne a szép nő csak egyszerűen fotómodell, a cigánylány meg színésznő, a vidéki csaj meg énekesnő? Elvégre Deák Bill Gyula vagy Stevie Wonder nevéhez sem teszünk jelzőt, ahogy Teller Edét sem emlegetjük mozgássérült atomfizikusként.

Frissítés.

Fejlemények: Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója nemrég arról tájékoztatott, hogy Farkas Franciska állításai nem fedik a valóságot, miszerint előzetesen megegyezett a szerkesztőkkel, hogy a származása nem lesz az interjú témája. A hírigazgató nem érti, hogy Franciska miért állított mást, amikor az ATV szerkesztői az interjú előtt emailben megbeszélték a színésznővel, hogy erre is rá fognak kérdezni.

Cikkem fő mondanivalóját ez az információ nem különösebben érinti, de a kiegészítésnek helye van.

forrás:magyar idő.hu

Leave a Reply 159 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: