< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nyáron megszűnik a Klik

| Mobile | RSS

Nyáron megszűnik a Klik

2016. március 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

168 Óra Online írása

Nyáron megszűnik a Klik

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ATV Start kedd reggeli műsorában bejelentette, a Klik teljesen meg fog szűnni a nyáron.

Az államtitkár elmondta, a tavaszi ülésszakon egy új szabályozást alakítanak ki, hogy szeptemberre teljesen kialakuljon egy olyan új rendszer, amely sokkal kevésbé lesz központosított. Szerinte van valós probléma az oktatásban, ez pedig a Kliknek a működése és a diákok túlterheltsége.

„Vannak szakmai kritikák, amelyeket mi is elfogadunk, amiken javítani kell” – fogalmazott az államtitkár.

A pedagógusok már hosszú hetek, hónapok óta tiltakozik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése ellen, legutóbb március 15-én a Kossuth téren több tízezer tanár fejezte ki ellenérzését az oktatás központi irányítása ellen.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ eredetileg azért jött létre 2013-ban, hogy a bizonytalan önkormányzati finanszírozás helyett az iskolák stabil működését, az oktató-nevelői munka nyugodt feltételeit, a diákok zavartalan oktatását garantálja. A pedagógustársadalom tiltakozása eredményeképpen azonban a kormány kilátásba helyezte a szervezet átalakítását, illetve megszüntetését.

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |