< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Sanders New York állam bevételére készül

| Mobile | RSS

Sanders New York állam bevételére készül

2016. március 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Sanders New York állam bevételére készül

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó

Agresszív kampányra készül New Yorkban Bernie Sanders, meglepetésgyőzelmet szeretne aratni, noha jelenleg Hillary Clinton 63-28 arányban vezet az államban, amelynek nyolc évig szenátora volt. Sanders a CNN „State of the Union” című műsorában vasárnap úgy nyilatkozott, „reális utat lát a győzelemhez” azt követően, hogy egymás után öt államban diadalmaskodott.

A magát demokratikus szocialistának valló szenátor Idaho és Utah után szombaton az alaszkai demokrata jelölőgyűléseken a voksok 81 százalékával, Hawaiin 69,8, Washington államban 72,7 százalékkal nyert. Összesen 55 delegátust sikerült megszereznie, Alaszkában 13-at, Hawaiin 17-et, Washingtonban 25-öt. Hillary Clinton 20 új küldöttet állított maga mögé (3-8-9 megoszlásban).

A demokrata elnökjelöltségért folyó versenyben továbbra is Clinton vezet, de a szombati eredményeket is beszámítva Sanders sokat lefaragott hátrányából. A volt külügyminiszter mellett 1243, a szenátor mellett 975 delegátus kötelezte el magát az AP összesítése szerint. A szuperdelegátusokat is beszámítva ugyanakkor Clinton előnye tetemesebb, 1712 küldött támogatja, míg Sanderst 1004.

A baloldali populista üzenetekkel kampányoló, 74 éves szenátor úgy véli, a következő demokrata előválasztáson, április 5-én Wisconsinban is győzhet, de főként győzni szeretne New York államban, ahol 274 delegátusért folyik a harc, Kalifornia után ott lehet a legtöbb küldöttet összegyűjteni. A Brooklynban született Sanders továbbra is nyomást gyakorol Clintonra, hogy rendezzenek New Yorkban is tévévitát. A szenátor szerint a kampánya lendületét látva a szuperdelegátusok is mellé állnak majd.

John Podesta, Clinton kampányfőnöke nem aggódik, s óvta Sanderst attól, hogy Hillaryt támadja. A Washington Post emlékeztet, két befolyásos demokrata vezető, Barack Obama és a massachusettsi Elizabeth Warren szenátor még nem foglalt állást. Az inkább Sanders nézeteihez közelálló Warren ugyanakkor élesen támadja Donald Trumpot, mintegy jelezve, az elnökválasztáson nagy a tét, s jó lenne pontot tenni a belharcok végére.

szerző:E. É
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 163 megnézve, 1 alkalommal mai nap |