< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Steven Spielberg IX. Piusz pápáról forgat filmet

| Mobile | RSS

Steven Spielberg IX. Piusz pápáról forgat filmet

2016. április 14. | hozzászólás | Kultúra

Mozi
Steven Spielberg IX. Piusz pápáról forgat filmet

Isten áldja meg a www.fecsergo.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

fecsego_avatar1

A főszerepet az Oscar-díjas Mark Rylance alakítja.

Steven Spielberg IX. Piusz pápáról forgat filmet, a főszerepet az Oscar-díjas Mark Rylance alakítja – értesült a Deadline.com mozis hírportál.

A rendező az Amblin Entertainment számára forgatja a The Kidnapping Of Edgardo Mortara (Edgardo Mortara elrablása) című produkciót. A forgatókönyvet Tony Kushner írja a Pulitzer-díjas David Kertzner könyvéből.

Spielbergnek legutóbb a Kémek hídja című hidegháborús drámáját mutatták be a mozik, ebben szerepelt Mark Rylance, aki játékáért a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját kapta az amerikai filmakadémiától.

A brit színész alakítja a rendező nyáron debütáló A barátságos óriás című mesefilmjének címszerepét, és IX. Piusz pápa szerepére is őt választotta Spielberg.

A Kidnapping Of Edgardo Mortara forgatása a jövő év elején kezdődik, a film várhatóan 2017 végén jut el a mozikba.

Kertzner 1997-ben kiadott könyve egy bolognai zsidó fiú történetét idézi fel 1858-ból, akit titokban megkereszteltek és elszakítottak a családjától, hogy keresztényként nőjön fel. A fiukért küzdő szülők harca egy nagyobb politikai játszma részévé vált, amelyben a pápasággal a demokráciáért és Itália egyesítésért küzdők álltak szemben.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 2735 megnézve, 3 alkalommal mai nap |
Tags: