< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lázár: Ez a politikai pályafutásom kudarca

| Mobile | RSS

Lázár: Ez a politikai pályafutásom kudarca

2016. április 15. | hozzászólás | Közélet

Lázár: Ez a politikai pályafutásom kudarca

fecsego_avatar1

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

A 2017-es költségvetési tervezet mindenkinek biztosít egy lépést előre, s lesz, aki számára nagy lépésre nyílik lehetőség – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Lázár: Ez a politikai pályafutásom kudarca

Lázár János megerősítette, hogy az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetését nyújtják be a parlamentnek május elején.

A tárcavezető egyes élelmiszerek áfakulcsának 100 milliárd forint értékű csökkentését és a szintén 100 milliárd forint értékű otthonteremtési támogatásokat azzal magyarázta, hogy sikerült stabilizálni az állam gazdasági helyzetét, és ma már több a bevétel, mint a kiadás – összegezte az elhangzottakat az MTI.

Kiemelte azt is, hogy 2017-ben tovább nő a pedagógusok, a rendőrök, katonák és az állami tisztviselői kar bére, illetve önálló életpályamodellt alakítanak ki a mentőszolgálat és az adóhivatal dolgozói számára.

forrás: mtiForrás: MTI

“A politikai pályafutásom kudarcának tartom”

Lázár János újságírói kérdésre elmondta, személyes vereségének tartja, hogy a kormány javaslatára az Országgyűlés visszavonta a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány döntése egy hibás döntés. “Amióta a politikában vagyok, azért küzdök, hogy az embereknek ne kelljen vasárnap dolgoznia” – fogalmazott Lázár, aki nyomatékosította, ő Kövér Lászlóval ért egyet ebben az ügyben és nem a kormánnyal.

Van hat napom, hogy bevásároljak. Amikor én mégis úgy döntök, hogy vasárnap akarok vásárolni, akkor tudnom kell, hogy ezért egy csomó embernek dolgoznia kell. Az én vasárnapi kényelmem miatt másoknak dolgozni kell – fogalmazott a miniszter.

“Ez most derül ki, és remélem kiderül, hogy mások számára mekkora kárt okoztak ezzel” – mondta Lázár a törvény visszavonásával kapcsolatban.

forrás: mtiForrás: MTI

Lázár János arról nem akart nyilatkozni, hogy miért töltötte Orbán Viktor a napokban az ő házában az éjszakát. “Szerintem ebben semmi rendkívüli nincs, hogy egy miniszterelnök a miniszterénél tölti az éjszakát és nála vacsorázik.”

“Ennél már nincs lejjebb!”

“Gratulálok a Magyar Szocialista Pártnak, akik elérték, hogy az embereknek vasárnap dolgozni kelljen. Ennél már nincs lejjebb!” – fogalmazott Lázár azzal kapcsolatban, hogy a baloldali párt még mindig gyűjti az aláírásokat a vasárnapi zárva tartás ellen annak ellenére, hogy az Országgyűlés már visszavonta a törvényi szabályozást.

A miniszter szerint kockáztatja az adatait az, aki az aláírásban részt vesz. Lázár szerint, az MSZP adatokat akar szerezni az aláírással, mert már készülnek a 2018-as választási kampányra.

szerző:atv.hu

Leave a Reply 600 megnézve, 3 alkalommal mai nap |
Tags: