< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Újabb fideszes képviselőhöz köthető offshore ügyletekre derült fény

| Mobile | RSS

Újabb fideszes képviselőhöz köthető offshore ügyletekre derült fény

2016. április 15. | hozzászólás | Közélet

Újabb fideszes képviselőhöz köthető offshore ügyletekre derült fény

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Kerényi János házában volt több offshore-cég székhelye is.

Belize-ben, a Seychelle-szigeteken és Cipruson bejegyzett vállalatok a tulajdonostársak Kerényi János fideszes képviselő feleségének és fiának több cégében is – írta az Index. Kerényi a Fidesz közép-magyarországi regionális igazgatója és országgyűlési képviselője. Előbbihez tartozik Kecskemét is, amelynek képviselője volt Horváth Zsolt, a Mossack Fonseca-ügyben érintett fideszes.

A lapnak Kerényi tagadta, hogy köze lenne a cégekhez, azt viszont elismerte, hogy a családtagjaihoz kötődnek, mint mondta, ebből nem is csinált titkot eddig sem. A felesége által társtulajdonosként vezetett budapesti vendéglátó cég adatai szerpelnek a felesége vagyonnyilatkozatában.

A politikus arról is beszélt, hogy nem adóelkerülés miatt hozták létre a cégeket, szerinte ezt bizonyítja az is, hogy a szocialista kormány alatt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene, az adóhatóság viszont mindent rendben talált.

Kerényi szerint viszont az offshore cégek alapítása nem volt és most sem tilos Magyarországon, ezért furcsa, hogy most ekkora kampány indult az ügyben

– írta az Index.

A politikus fia, dr. Kerényi Árpád négy offshore hátterű cég ügyvezetője, emellett társtulajdonos is egy cégben, amelynek boltja Ferihegyen árusít szuveníreket, borokat.

forrás:friss hírek.hu

Leave a Reply 150 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: