< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Fekete ég Kora reggelig eltarthat a szegedi ipari parkban keletkezett tűz oltása

| Mobile | RSS

Fekete ég Kora reggelig eltarthat a szegedi ipari parkban keletkezett tűz oltása

2016. április 18. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Fekete ég

Kora reggelig eltarthat a szegedi ipari parkban keletkezett tűz oltása

A lángokat mintegy hatvan, légzőkészüléket viselő tűzoltó oltja tíz vízsugárral. A lángok veszélyeztették a környező épületeket, és a tűz közelében van egy több köbméteres gáztartály is, amelyet folyamatosan hűtenek a tűzoltók

MTI fotók: Kelemen Zoltán Gergely

Hétfő kora reggelig is eltarthat Szegeden, a DÉLÉP ipari parkban, egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyén vasárnap délután keletkezett tűz oltása – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Molnár Krisztina elmondta, a tűzoltók kilenc egységgel – köztük a katasztrófavédelem műveleti szolgálatával és a katasztrófavédelmi mobil laborral – érkezett a helyszínre. A szakemberek folyamatos méréseket végeznek, mivel veszélyes anyagok is vannak a tűz közelében.

A lángokat mintegy hatvan, légzőkészüléket viselő tűzoltó oltja tíz vízsugárral. A lángok veszélyeztették a környező épületeket, és a tűz közelében van egy több köbméteres gáztartály is, amelyet folyamatosan hűtenek a tűzoltók – közölte a főhadnagy.

Az ipari parkban ledarált kommunális hulladék kapott lángra vasárnap délután egy tízszer ötven méteres területen, a felszálló sűrű, fekete füst már kilométerekről látható volt.

A tűzoltók erőgépeket használnak, hogy a hat méter magas hulladékhalmokat szétterítsék és a parázsló anyagot lehűtsék.


forrás:ma.hu

Leave a Reply 1969 megnézve, 4 alkalommal mai nap |