< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Varga beígérte a 0,9 százalékos nyugdíjemelést

| Mobile | RSS

Varga beígérte a 0,9 százalékos nyugdíjemelést

2016. április 18. | hozzászólás | Közélet

Varga beígérte a 0,9 százalékos nyugdíjemelést

fecsego_avatar1


Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Az idén 1,3- , jövőre ennél kevesebb lesz a nyugdíjemelés, mert a miniszter szerint az a cél, hogy “az ellátások megőrizzék reálértéküket”.

Jövőre 0,9 százalékos lesz a nyugdíjemelés – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak. A tárcavezető elmondása szerint a költségvetés készítésekor az a cél, hogy az ellátások megőrizzék reálértéküket, ezért a tervezett infláció mértékével egyező nyugdíjemelésre tesz a kormány javaslatot.

Varga emlékeztetett arra, hogy az áremelkedések ütemét jelentősen csökkenteni fogja a baromfihús, a tojás és a tej áfájának tervezett 22 százalékpontos csökkentése, és kedvező hatással lehet az árindexre az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adójának 9 százalékpontos mérséklése is. A lap kitér arra, hogy az árindexkövető nyugdíjemelések bevezetése óta rendre 2 százalék körül vagy a feletti mértékben emelkedett az ellátások reálértéke – az utóbbi két év negatív inflációs mutatói miatt is.

Az idén várhatóan további 1,3 százalékkal emelkedik a reálnyugdíj, így 2010 óta az ellátások vásárlóértéke összességében 10 százalékkal növekedhet.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 141 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: