< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Bűnszervezet A gyömrői polgármesterre vallott a vádlott

| Mobile | RSS

Bűnszervezet A gyömrői polgármesterre vallott a vádlott

2016. április 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Bűnszervezet
A gyömrői polgármesterre vallott a vádlott

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

A gyömrői polgármesterre, Gyenes Leventére vallott Zs. Tibor, akit számlagyár és bűnszervezet létrehozása miatt ítéltek el. Emlékezetes: korábban Gyenes volt az, akinek állítólagos szexpartijáról képek szivárogtak ki.

A korábban szexpartikkal címlapokra kerülő Gyenes Leventére vallott a bűnszervezet létrehozásával vádolt Zs. Tibor, azaz „Nyiga” – számolt be róla a kecskeméti Hírösvény. A portál szerint a férfi feltáró vallomást csatolt be Szegedi Ítélőtáblához, melyben a hetedrendű vádlottat, a gyömrői polgármestert nevezte meg fő felelősnek. A kecskeméti Zs. Tibort számlagyár és bűnszervezet létrehozása miatt első fokon hét év kedvezmények nélküli börtönre ítélték, míg a gyömrői vezető felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Ő leginkább állítólagos szexpartijairól lehet ismerős: korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy ezeken kábítószert is fogyasztottak egymás testéről. Gyenes tagadta, hogy ő fogyasztott volna kábítószert.
Zs. szerint vele szóba sem álltak volna

Zs. Tibor a csatolt vallomása szerint nem csinált mást, mint Gyenesnek szervezte a fiktív cégeket, amik a polgármester által megadott üzleti kör részére bocsátottak ki számlákat. Zs. szerint az átutalt pénzt neki kellett visszavinnie a gyömrői vezetőnek, akitől ezért jutalékot kapott. A kecskeméti férfi szerint ő csupán azért ment bele az üzletbe, mert anyagi gondjai voltak, a rendszert pedig Gyenes találta ki. Zs. vallomásában azt is állította: letartóztatása után Gyenes kérésére nem tett vallomást, mivel a polgármester azt ígérte neki: az őt és körét mentesítő elsőfokú ítélet után nagyobb pénzt kap majd a hallgatásért cserébe. „Nyiga” szerint ez nem történt meg, ezért vallott most.

Zs. Tibor szerint azt, hogy nem ő volt az irányító, bizonyítja: vele nem álltak volna szóba olyan cégek, illetve vállalkozók, mint az Electro Escort, a Kipszer Zrt., a Prode Style Zrt., az E-Véd Kft. vagy épp a Honvédelmi Minisztérium HM Currus Zrt. nevű cégének volt igazgatója, Ács János.
Hetven százalékkal választották újra

A hét év börtönre ítélt férfi szerint másodfokon hatályon kívül kellene helyezni az ügyet, azt kivizsgálva újra, miután szerinte a számlabefogadó nagy vállalkozók büntetése bagatell, és Gyenes is csak kilenc hónap felfüggesztettet kapott adócsalásért.

A vádirat azt közölte, 2006 májusától 2009 októberéig tartott a bűncselekmény-sorozat, a fiktív számlákat pedig 51 vállalkozás használta fel. Volt, aki harmincnál is több számlával élhetett vissza. A számlák bruttó értéke több mint 1,8 milliárd forint volt, az elcsalt áfa így több mint 400 millió forintra rúgott. A Kecskeméti Törvényszék első fokon harminckét vádlottat vizsgált, a másodrendű vádlottra pedig 4 év 6 hónap szabadságvesztést, míg a harmadrendűre 3 év 6 hónap börtönt szabott ki. A negyedrendű vádlott, a könyvelő négy év börtönt kapott, míg a többiek rövidebb tartalmú, illetve felfüggesztett szabadságvesztéseket, valamint pénzbüntetéseket. A per 2011-ben indult, a felfüggesztett börtönt pedig 2014 végén szabták ki Gyenesre, akit előtte az önkormányzati választáson közel 70 százalékkal választottak újra polgármesternek. Gyenes ekkor a Gyömrő 2000 Kör támogatásával indult, vele szemben jelöltet állított a Fidesz, a Jobbik és a baloldali összefogás is. Miután 2014 közepén megjelentek róla az említett képek, Gyenest bizalmatlansági szavazás során erősítették meg posztján.

A Szegedi Ítélőtábla várhatóan a héten hoz jogerős határozatot.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 209 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: