< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Búcsúlátogatáson Obama Nagy-Britanniában((( Obama Farewell Visit Britain

| Mobile | RSS

Búcsúlátogatáson Obama Nagy-Britanniában((( Obama Farewell Visit Britain

2016. április 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Búcsúlátogatáson Obama Nagy-Britanniában

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen


Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot.

„Nagy-Britanniát nem gyengíti, hanem erősíti az EU-tagság”

Kétnapos hivatalos látogatást kezd pénteken Londonban Barack Obama amerikai elnök. Útjának első napján a konzevatív The Daily Telegraph egy írást közölt az amerikai elnöktől, amelyben Obama kifejti: az EU-tagság nem gyengíti, hanem erősíti Nagy-Britannia befolyását a világban.

Obamát – akinek elnökként valószínűleg ez lesz az utolsó látogatása Nagy-Britanniában – pénteken magánjellegűnek minősített ebéden fogadja II. Erzsébet királynő a windsori uralkodói rezidencián, este pedig Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő vacsorán látja vendégül az elnöki házaspárt.

Obama a két királyi program között, péntek délután tárgyal a Downing Streeten David Cameron miniszterelnökkel.

Az amerikai elnöknek ez lesz az ötödik látogatása az Egyesült Királyságban, de érkezését most különösen feszült várakozás előzi meg. Obama ugyanis a brit EU-tagságról júniusra kiírt népszavazás kampányának kellős közepén utazik Londonba, és eddig sem titkolta, hogy a referendum kimenetele nem közömbös számára.

A Brexit ellen kampányolt a The Daily Telegraph hasábjain Obama

Obama az egyébként meglehetősen EU-szkeptikus irányvonalú újságban kifejti azt a véleményét, hogy az erős Európa nem fenyegeti, hanem szintén erősíti Nagy-Britannia globális vezető szerepét. Hozzáteszi: a briteknek büszkének kell lenniük arra, hogy az Európai Unió elősegítette a brit értékek – a demokrácia, a jogállamiság, a nyitott piacok – terjesztését egészen az európai földrész perifériájáig.

A mai bonyolult, összekapcsolódó világban az Európai Unió és az Egyesült Államok ugyanazokkal a kihívásokkal néz szembe; ezek közé tartozik a migráció, a gazdasági egyenlőtlenség, a terrorizmus fenyegetése és az éghajlatváltozás. „Jóllehet valamennyien nagy becsben tartjuk szuverenitásunkat, ebben a világban a nemzetállamok akkor érvényesíthetik a leghatékonyabban befolyásukat, ha ezt a mai kihívások által megkövetelt módon, vagyis együtt teszik” – fogalmaz pénteki cikkében az amerikai elnök.

Obama szerint Nagy-Britanniának hasznára vált az EU-tagság a munkahelyteremtésben és a gazdasági növekedés szempontjából is, az Európai Unió egységes belső piaca pedig óriási lehetőségeket kínál a brit népnek. A hírszerzési értesülések megosztásától és a terrorizmus elleni fellépéstől a munkahelyteremtő és növekedésélénkítő megállapodásokig terjedő együttműködés sokkal hatékonyabb, ha egész Európára kiterjed, és most van itt az ideje a barátok és a szövetségesek összetartásának – írta Barack Obama.

Obama: Az USA ƒ„mélységesen érdekelt”

Az amerikai elnök szerint a II. világháború romjaiból felépült nemzetközi intézmények, köztük az Európai Unió a demokrácia, a nyitott piacok, a jogállamiság alapjait teremtették meg, megalapozva egyben Európa több mint hét évtizede tartó viszonylagos békéjét.

Obama egyenes utalást tett arra, hogy ezért az Egyesült Államok is komoly véráldozatot hozott. „Az európai temetőkben nyugvó több tízezer amerikai a néma tanúságtétel arra, hogy mennyire egybekapcsolódik jólétünk és biztonságunk” – áll az amerikai elnök cikkében.

Barack Obama szerint mindezek alapján az Egyesült Államok „mélységesen érdekelt” abban, hogy a britek az EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazáson miként döntenek.

Obama eddig sem titkolta, hogy a referendum kimenetele nem közömbös számára. A BBC televíziónak például már tavaly kijelentette, hogy az Egyesült Államok sokkal jobban bízik a transzatlanti unió erejében, ha Nagy-Britannia az Európai Unió tagja marad.

Nem maradtak visszhang nélkül az amerikai vélemények

A brit EU-tagságot pártoló amerikai megnyilatkozások komoly indulatokat szítanak a brit belpolitika EU-szkeptikus oldalán.

Boris Johnson, London polgármestere, a Brexit-párti – vagyis az EU-tagság feladásáért kampányoló – tábor frontembere a The Sun című tömeglapban pénteken megjelent cikkében „nyílt képmutatásnak” nevezte, hogy az Egyesült Államok álláspontja szerint Nagy-Britanniának át kell engednie a demokráciája feletti ellenőrzés jelentős részét Brüsszelnek. „Az amerikaiaknak soha eszükbe sem jutna, hogy az EU-hoz hasonló intézményt hozzanak létre saját maguknak (…) Miért gondolják akkor, hogy (az Európai Unió) nekünk megfelel” – teszi fel a kérdést a londoni polgármester.

Johnson „képtelenségnek” nevezte azt az amerikai álláspontot, hogy az EU-tagság erősíti Nagy-Britannia befolyását. Érvelése szerint ugyanis az Európai Bizottság tisztviselői között alig 3,6 százalék a britek aránya.

A kormányzó Konzervatív Párt EU-szkeptikus szárnyának képviselői a minap közös levélben kérték az amerikai elnöktől, hogy ne avatkozzon be a brit EU-tagságról kiírt népszavazás kampányába londoni látogatása idején. Az alsóházi tory frakció száznál több Brexit-párti képviselője a levélben annak a véleményének adott hangot, hogy bármiféle intervenció Obama részéről a júniusi népszavazás eredményének érvényességét is megkérdőjelezné.

forrás:magyar hírlap.hu

Obama Farewell Visit Britain

[Caption id = “attachment_76574” align = largeur “de AlignLeft” = “150”] pays 1OO de www.fecsego.eu, sur tous les continents www.fecsego.eu 1OO pays sur tous les continents [/ caption]


Que Dieu bénisse et protège portail nouvelles internationales Hongrie.

“La Grande-Bretagne ne faiblit pas, mais renforce plutôt l’adhésion à l’UE”

Une visite officielle de deux jours à Londres débutera le vendredi, le président américain Barack Obama. konzevatív dans The Daily Telegraph a publié un article sur la première excursion d’une journée au président américain, ce qui explique Obama: adhésion à l’UE ne va pas affaiblir mais renforcer l’influence de la Grande-Bretagne dans le monde.

Obama – qui en tant que président est susceptible d’être sa dernière visite en Grande-Bretagne – le vendredi qualifié pour être déjeuner privé à accepter II. Queen Elizabeth à Windsor résidence royale dans la soirée du prince William et sa femme, la princesse Catherine sera l’hôte d’un dîner dans le couple présidentiel.

royal Obama entre les deux programmes discutés vendredi après-midi à Downing Street avec le Premier ministre David Cameron.

Le président américain, ce sera la cinquième visite au Royaume-Uni, mais l’arrivée de particulièrement tendu désormais très attendu. Obama a annoncé depuis la campagne référendaire adhésion britannique de l’UE dans le milieu de Juin, de voyager à Londres, et jusqu’à présent aucun secret que le référendum est pas indifférent à l’issue.

Brexin fait campagne contre les colonnes de The Daily Telegraph Obama

Obama le contraire plutôt sceptiques à l’égard du papier UE bordée explique son point de vue qu’une Europe forte est pas une menace, mais renforce également le leadership mondial de la Grande-Bretagne. Elle ajoute que le Royaume-Uni devrait être fier que l’Union européenne a contribué à des valeurs britanniques – la démocratie, la primauté du droit, des marchés ouverts – la diffusion du continent européen tout le chemin vers la périphérie.

Dans le monde complexe et interconnecté d’aujourd’hui, l’Union européenne et les États-Unis partagent les mêmes défis à relever; Ceux-ci comprennent la migration, l’inégalité économique, le changement climatique et la menace du terrorisme. “Bien que nous avons tous notre souveraineté en haute estime dans ce monde d’Etats-nations, ils peuvent affirmer leur influence dans la manière la plus efficace, si la manière requise par les défis d’aujourd’hui, qui fait la différence” – article prévoit le vendredi le président américain.

La Grande-Bretagne a bénéficié Obama a déclaré l’UE dans la création d’emplois et de point de croissance économique, le marché intérieur unique de l’Union européenne et offre d’énormes possibilités pour les gens britanniques. de l’action contre le partage de renseignements et le terrorisme d’étalement dans la création d’emplois et de stimuler la croissance des accords de coopération est plus efficace lorsque toute l’Europe, et est maintenant le temps à des amis et alliés de cohésion – par Barack Obama.

Obama: US ?? “profondément préoccupé”

Selon le président II US. Il a récupéré dans les décombres des institutions internationales de la Seconde Guerre mondiale, y compris la démocratie de l’Union européenne, des marchés ouverts, la règle des fondations juridiques ont été créées, en fournissant également les bases de plus de sept décennies de paix relative en Europe.

Obama a fait une référence directe à la raison pour laquelle les États-Unis a également pris un sacrifice de sang grave. “Les cimetières européens basés sur des dizaines de milliers de témoin silencieux américain à la façon dont on se joint à notre prospérité et notre sécurité” – le président américain est l’article.

Barack Obama a déclaré sur cette base, les Etats-Unis “profondément préoccupé” que l’adhésion à l’UE britannique Juin 23 Prix a annoncé un référendum pour décider comment.

Obama a été un secret que le référendum est pas indifférent à l’issue. La télévision de la BBC l’an dernier, par exemple, a déclaré que les États-Unis est beaucoup plus confiant dans la force de l’union transatlantique si la Grande-Bretagne reste un membre de l’Union européenne.

Aucun avis n’a été laissé sans couverture aux États-Unis

La composition pro-UE énoncés américains britanniques graves des passions Incite du côté britannique des Affaires intérieures de l’UE-sceptiques.

Boris Johnson, maire de Londres, le Brexin pro – que l’adhésion à l’UE pour se rendre campagne – Camp article frontman dans le journal de masse The Sun a publié vendredi a appelé «l’hypocrisie ouverte» que les États-Unis considèrent que la Grande-Bretagne devrait céder la place sur la démocratie Bruxelles part importante commande. “Les Américains ne se produisent à eux ne pense pas que l’UE a mis en place des institutions similaires eux-mêmes (…) Pourquoi pensez-vous que (l’Union européenne) nous répond” – demande au maire de Londres.

Johnson “absurde” a appelé la position des États-Unis que l’adhésion à l’UE de renforcer l’influence de la Grande-Bretagne. Il a fait valoir que, parce que les fonctionnaires de la Commission européenne à peine 3,6 pour cent des taux britanniques.

Les directeurs des représentants du Parti conservateur de l’aile de l’UE-sceptique de l’autre jour, dans une lettre conjointe au président des États-Unis ont demandé de ne pas intervenir annoncé lors de la adhésion à l’UE campagne référendaire visite britannique à Londres. La faction des conservateurs à la Chambre plus d’une centaine représentant pro-Brexin a donné la lettre a exprimé l’avis que toute intervention de la part du référendum Juin sur l’appel en question d’Obama la validité des résultats aussi bien.

Source: hírlap.hu hongrois

Leave a Reply 166 megnézve, 1 alkalommal mai nap |