< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: 168 Óra Online írása Jobban teljesít: egyre több magyar megy külföldre dolgozni

| Mobile | RSS

168 Óra Online írása Jobban teljesít: egyre több magyar megy külföldre dolgozni

2016. április 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

168 Óra Online írása
Jobban teljesít: egyre több magyar megy külföldre dolgozni

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot

Az első negyedévben 120 ezer olyan volt, aki külföldön dolgozott, ám magyar háztartással rendelkezik. Számuk előző év azonos időszakához képest 15 ezerrel lett magasabb. Az adat negyedévről negyedévre fokozatosan emelkedő trendet követ – írja az mfor.hu a KSH adatai alapján.

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint Magyarországon a 15-74 éves korosztályban 4,26 millió foglalkoztatott volt az idei első negyedévben. Ez havi szinten 20,8 ezerrel, előző év azonos időszakához képest pedig 145 ezerrel jelent több embert.

Ebben a közmunkások és a külföldön dolgozók is benne vannak. Az első negyedévben 208,2 ezer közmunkás volt (ez 32 ezerrel több az egy évvel korábbinál) és 120 ezer olyan volt, aki külföldön dolgozott, ám magyar háztartással rendelkezik. Utóbbiak száma előző év azonos időszakához képest 15 ezerrel lett magasabb. Az adat egyébként negyedévről negyedévre fokozatosan emelkedő trendet követ – jegyzi meg az mfor.hu.

A portál azt is kiszámolta: e két csoportot elkülönítve a teljes foglalkoztatotti számtól kiderül, hogy 3,934 millió magyar dolgozott a vizsgált korcsoportban az első negyedévben. A kormány előszeretettel beszél 4 millió fő feletti létszámról, gyakorlatilag még mindig nem sikerült azt elérni.

A munkanélküliségi adatok szerint 272,8 ezer munkanélküli volt a 15-74 éves korcsoportban. Ezzel a munkanélküliségi ráta kereken 6 százalékra mérséklődött az első negyedévben. A közmunkásokkal korrigálva azonban a munkanélküliek száma 481 ezer főre ugrik, a munkanélküliségi ráta pedig a statisztikában megjelenő 6 százalék helyett 10,6 százalékos. Igaz, ez utóbbi is rekordnak tekinthető, hiszen hosszú ideje nem volt 11 százalék alatt a ráta.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 1231 megnézve, 1 alkalommal mai nap |