< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 168 Óra Online írása Lázár nem mondott igazat Gyurcsányról és a Várról

| Mobile | RSS

168 Óra Online írása Lázár nem mondott igazat Gyurcsányról és a Várról

2016. április 29. | hozzászólás | Életképek/bulvár

168 Óra Online írása
Lázár nem mondott igazat Gyurcsányról és a Várról

fecsego_avatar1

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Lázár János azt állította: a Gyurcsány-kormány 2004-es kormányhatározatát hajtják végre a Vár ujjáépítésével. Valójában 1999-ben, az első Orbán-kormány idején született meg a Vár rekonstrukciójának terve, a Sándor-palotát Orbán magának akarta.

A budai Vár teljes rehabilitációja mellett foglalt állást a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lázár János közölte: végre kívánják hajtani a Gyurcsány-kormány ezzel kapcsolatos, 2004-ben jegyzett kormányhatározatát a Vár újjáépítéséről. „Tiszteletre méltó és bölcs döntést hozott 2004-ben” – mondta Gyurcsány Ferencről Lázár, majd hozzátette, hogy „úgy tűnik, hogy akkor még volt esze a miniszterelnök úrnak, azóta viszont elment”. „Sajnálom, hogy mostanra elment az esze” – fűzte hozzá az Index tudósítása szerint.

A 444.hu viszont kiszúrta: a felújított, ma az államfő által használt Sándor-palota épületét már 1999-ben magának akarta Orbán Viktor. Az első Orbán-kormány egy 1999-es kormányhatározata szerint a felújított palota átadásnak eredeti időpontja 2002. március 15-e lett volna, ám megcsúszott a felújítás, és mire elkészült, elveszítették a választásokat. Azért tartottak még egy utolsó kormányülést a Sándor-palotában.

Az 1999-es tervekben a Karmelita-kolostorba csak a kiszolgáló hivatalok költöztek volna be. Az új tervekben felhúznak egy vadonatúj épületet a Karmelita-kolostor mellé az egyéb állami hivataloknak. Orbán költözik a 250 éves kolostorba, amihez egy erkélyt építenek.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 1927 megnézve, 1 alkalommal mai nap |