< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szekeres: A jegybank ne költse el a nyereségét

| Mobile | RSS

Szekeres: A jegybank ne költse el a nyereségét

2016. április 30. | hozzászólás | Közélet

Szekeres: A jegybank ne költse el a nyereségét

fecsego_avatar1
Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Törvényjavaslattal akadályoznák meg a szocialisták, hogy a jegybank elkölthesse a nyereségét – az MSZP elképzelése szerint az MNB profitja a költségvetést gyarapítaná, az esetleges hiányt pedig a költségvetésből pótolnák.
Lejátszás

Szekeres Imre az ATV Startban azt mondta, a rendszerváltás idején meghozott jegybanktörvény alkotói jószándékúan azt feltételezték, hogy a nyereség ott marad a jegybanknál, és abból fedezik majd az esetleges későbbi hiányokat. Matolcsy színre lépésével azonban kiderült, ezt a kérdést nem lehet jószándékúan megközelíteni – fogalmazott Szekeres, aki szerint elfogadhatatlan, hogy a törvénytelen közpénzköltéssel egyidejűleg a jegybankelnök fizetését is emelik, ezért az MSZP népszavazással vetne véget az állami vállalati vezetők korlátlan bérezésének.

Szekeres a kormányváltási esélyeket illetően rámutatott, amellett, hogy az MSZP-nek önmagában is erősödnie kell, a szocialisták felelőssége, hogy a demokratikus ellenzéki oldalon létrejöjjön egy olyan politikai erő, amely képes lehet a Fidesz-kormány leváltására. Az MSZP-ben már döntés született arról, hogy a kormányképes jelölt személyéről előválasztás útján kell dönteni, más pártoknál ebben még nincs egységes álláspont – mondta el Szekeres.

forrás:atv.hu / J. I

Leave a Reply 1359 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: