< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 168 Óra Online írása Fidesz-vircsaft: gaz nő az egymilliárdért épült bicikliútból

| Mobile | RSS

168 Óra Online írása Fidesz-vircsaft: gaz nő az egymilliárdért épült bicikliútból

2016. május 17. | hozzászólás | Közélet

168 Óra Online írása
Fidesz-vircsaft: gaz nő az egymilliárdért épült bicikliútból

fecsego_avatar1
Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

Gazosodik a több száz millió forintból épült kerékpárút Hatvan és Boldog között. A másfél éve átadott bicikliúton kilométereken keresztül feltöredezett az aszfalt. Bár megpróbálták kátránnyal betömni a repedéseket, mostanra egyre több helyen bújik elő a javított helyeken a gaz. A helyiek azt mondják, balesetveszélyes az útszakasz. A fideszes polgármester szerint az a baj, hogy a töltésen megy az út. Azt ígéri, a kivitelező garanciálisan kijavítja a hibákat, de azt nem tudta megmondani, mikorra.

„Kalandozzunk kerékpárral a Zagyva folyó mentén!” – hirdeti az út menti tábla. Kalandból pedig kijut annak, aki a több mint egymilliárd forintnyi uniós támogatásból épült kerékpárúton próbál Hatvanból Boldogba jutni. A másfél éve átadott, több mint 7 kilométeres út majdnem felén ugyanis repedés fut végig. Erről az RTL híradója számolt be, immár nem először.

Március végére ugyan elvégeztek egy garanciális javítást, de hiába próbálták kátránnyal betömni a lyukakat, ma egyre több helyen gaz nő az út közepén. A kerékpárosoknak ezt kell kerülgetniük. A helyiek nem értik, hogy lehetett ilyen trehány munkát végezni egymilliárdért.

A problémás útszakasz ügyét először az a Bíró József tárta a nyilvánosság elé, aki az MSZP színeiben indult képviselőjelöltként. Szerinte már az átadáskor látszott, hogy nincs alapja az útnak és rossz az egész konstrukció. „Ha az utat nem csinálják meg újra az alapoktól, akkor néhány éven belül az enyészeté lesz, a természet visszafoglalja” – mondta az RTL híradójának.
Forrás: 60lap.hu

Hatvan fideszes polgármestere, Horváth Richárd az RTL Klub híradójának úgy nyilatkozott: a kivitelező saját költségén, garanciálisan ki fogja javítani a hibákat, de szerinte ez nem olyan egyszerű, mert a kerékpárút a Zagyva melletti töltésre épült.

„Három kísérleti szakaszt fognak első körben építeni. Mind a három szakaszon más és más technológiával javítják ki az úthibákat. A tapasztalatok alapján, a Műegyetem bevonásával fogják kiválasztani azt a technológiát, amivel végérvényesen, hosszú távon rendezni tudja a kivitelező a kerékpárút sorsát.”

A polgármester azt nem tudta megmondani, hogy a tervezésnél miért nem törődtek a terület sajátosságaival. Horváth Richárd szerint a három kísérleti szakaszon még idén elvégzik a javításokat, de hogy mikorra készülnek el vele, arra nem tudott válaszolni.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 151 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: