< Böngészés > Főoldal / Konyhaművészet / Blog article: Hiába fanyalog a 444 főszerkesztője, igenis vége a gasztrokádárizmusnak!

| Mobile | RSS

Hiába fanyalog a 444 főszerkesztője, igenis vége a gasztrokádárizmusnak!

2016. május 18. | hozzászólás | Konyhaművészet

Hiába fanyalog a 444 főszerkesztője, igenis vége a gasztrokádárizmusnak!

Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot

szerző:Sümegi Noémi

Hiába fanyalog a 444 főszerkesztője, igenis vége a gasztrokádárizmusnak!

Csont nélküli siker a Bocuse d’Or szakácsverseny Budapesten megrendezett európai döntője, a rendezvényre sokan mégis „gasztrokulturkampfként” tekintettek – a csütörtöki Heti Válaszban megjelenő hatoldalas összeállításunkban azt járjuk körül, hogy miért.

A hazai gasztroforradalom elindításában döntő szerepe volt Molnár B. Tamásnak, aki – szemben az elavultnak ítélt Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel (MNGSZ) – megalapította a Magyar Gasztronómiai Egyesületet (MGE). Ő indította útjára a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyt, ezen tűnt föl először Széll Tamás is.

Ezért is érthetetlen, hogy a magyar Bocuse d’Or-győzelem miért vetett akkora hullámokat. Uj Péter a 444-en fanyalog, mondván, „könnyen kialakulhat az a jelenség, amit az olimpiai sportoknál láthatunk, (…) a politikusok is szívesen ápolgatják a sportnemzettudatot az érmek csillogásának fényében”. A szerző az MGE tagja, amely mellett mára elvágtattak az események. Zsidai Zoltán Roy étterem- és hoteltulajdonos vezetésével megalakult a Pannon Gasztronómiai Akadémia, melynek tagjai már a kezdetekkor is finoman elhatárolódtak az MGE-től, ám információink szerint a Bocuse d’Ort ért támadások után nyílt kenyértörésre kerülhet sor.

Összeállításunkban interjút közlünk Széll Tamással, az európai döntő győztesével, akit a Bocuse d’Ort ért bírálatokról is kérdeztünk.

Részletek a május 19-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Leave a Reply 2575 megnézve, 2 alkalommal mai nap |