< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Jobbik: a Fidesz tönkretette a hulladékgazdálkodást

| Mobile | RSS

Jobbik: a Fidesz tönkretette a hulladékgazdálkodást

2016. június 16. | hozzászólás | Közélet

Pártok-Jobbik
Jobbik: a Fidesz tönkretette a hulladékgazdálkodást

A Jobbik szerint a Fidesz tönkretette a hulladékgazdálkodást, ami miatt a korábban Nápolyban tapasztalt szemétszállítási válság alakulhat ki Magyarországon.

Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormány “saját kakasait akarja kinevelni” a hulladékgazdálkodás romjain, ezért nem bánja, ha a szemétszállítással foglalkozó közszolgáltatók sorra csődöt mondanak. A működésképtelen társaságok helyét ugyanis várhatóan “Fidesz-közeli cégek” veszik majd át, vagyis a kabinet saját érdekei szerint “újraosztja” a hulladékgazdálkodási piacot, “ahogy azt korábban számos más területen is tette” – fejtette ki.
Kepli Lajos alkalmatlannak nevezte a 2012-ben elfogadott hulladékgazdálkodási törvényt, amit szerinte jól mutat, hogy azt négy év alatt már 26 alkalommal módosította a parlament. A Jobbik ezért felszólítja a kabinetet, hogy alkosson egy az ágazat stabilitását és nyereségességét biztosító jogszabályt, amely képes lehet valódi rezsicsökkentést biztosítani – mondta az ellenzéki politikus.

MTI

Leave a Reply 125 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: