< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 50 százalékkal erősödött DK egy hónap alatt

| Mobile | RSS

50 százalékkal erősödött DK egy hónap alatt

2016. június 17. | hozzászólás | Közélet

50 százalékkal erősödött DK egy hónap alatt

fecsego_avatar1

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó, nagyon jó!

Legalábbis saját előző havi bázisához képest. Csökkent valamelyest a Fidesz, a Jobbik és az LMP támogatottsága, a Demokratikus Koalíció két százalékot javított. Az MSZP tábora nem változott – derült ki a ZRI Závecz legfrissebb felméréséből.

A Fidesz továbra is megőrizte az előnyét a Jobbikkal szemben, mivel az ellenzéki párt szavazóinak tábora 14-ről 12 százalékra szűkült. Az ZRI felméréséből úgy tűnik, hogy a pártvezetésben történt változások az elmúlt két hónapban negatívan hatóttak a népszerűségi mutatókra. A fiatalok körében a pártszimpatizánsok 7-8 százalékát vesztette el a Jobbik.

Az MSZP tábora már a negyedik hónapja stagnál 12 százalékon. A szocialisták ezzel beérték legnagyobb riválisukat, a nemzeti radikális pártot.

Create pie charts

Leginkább a Demokratikus Koalíció tudta növelni a támogatóinak a számát. A baloldali párt tábora 4-ről 6 százalékra bővült az elmúlt hónapban.

A biztos szavazók körében a Fidesz 39, a Jobbik és az MSZP 19-19 százalékon áll. A DK-ra 11, az LMP-re 5, az Együttre pedig 3 százalék voksolna.

szerző:atv.hu

Leave a Reply 138 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: