< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Döbbenetes fordulat jöhet/// giros y vueltas espeluznantes vienen

| Mobile | RSS

Döbbenetes fordulat jöhet/// giros y vueltas espeluznantes vienen

2016. június 19. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Döbbenetes fordulat jöhet

“Műlevelet” vagy legalábbis a falevelek funkcióját ellátó mesterséges anyagot találtak amerikai kutatók, amelynek segítségével ki lehetne vonni a légkörből a globális felmelegedést okozó szén-dioxidot.

Jelenleg egyetlen igazán hatékony “módszerrel” rendelkezünk a légkörben az ipari forradalom kezdete óta felhalmozódott szén-dioxid kivonására: a növények fotoszintézisével, amely a leveleken keresztül történik. Ha minden igaz, óriási változás történhet ezen a téren – derül ki a Bloomberg cikkéből.

Az amerikai Arizonai Állami Egyetem Negatív Szén-dixid-kibocsátási Központjának kutatói dolgoznak a növények leveleit helyettesíteni képes megoldáson. Felfedeztek egy kereskedelmi forgalomban használatos gyantát, amely száraz állapotában elnyeli a környezetében alacsony koncentrációban – azaz a normál levegőben – jelen lévő a szén-dioxidot.

Több lehetőség

Amikor az anyag átnedvesedik, kiszabadul belőle az üvegház hatású gáz, így többféle felhasználási lehetőséget is kínál. Az egyik, hogy az elnyelt gázzal együtt föld alatti tárolókban halmozzák fel. A másik, hogy üvegházakban hasznosítják, a harmadik, hogy a bennük lévő gázt algákkal “etetik” meg, amelyekből aztán bioüzemanyag készül.

A szakértők óvatosságra intenek az ilyen megoldásokkal kapcsolatban, mert úgy vélik, hogy ha sikerülne megkötni a legfőbb üvegház hatású gázt, az arra ösztönözné a döntéshozókat, hogy ne törődjenek a globális felmelegedés veszélyével. Azaz ne támogassák a fosszilis energiahordozók visszaszorítását szolgáló kutatásokat és fejlesztéseket.

Mint kacsa a nokedlit

Ugyanakkor a kutatók szerint a “műlevél” ezerszer több szén-dioxid megkötésére képes, mint a vele azonos méretű igazi, így áttörést ígér a globális felmelegedés elleni küzdelemben. Jelenleg azzal kísérleteznek, hogy megtalálják a szén-dioxid-elnyelő gyanta leghatékonyabb és legkezelhetőbb formáját. Átpasszírozták már tésztaformázó gépen és szőttek belőle szőnyeget.

forrás:napi hu

giros y vueltas espeluznantes vienen

“Carta de trabajo” o al menos deja la función de suministrar el material artificial, los investigadores estadounidenses encontraron que permite que podrían estar involucrados en la atmósfera de dióxido de carbono que causa el calentamiento global.

En la actualidad, el “método” verdaderamente eficaces sólo se ha acumulado en la atmósfera desde el inicio de la revolución industrial, la captura de carbono: las plantas mediante la fotosíntesis, que se lleva a cabo a través de las hojas. Si estoy en lo cierto, se producen cambios dramáticos en esta área – de acuerdo con un artículo de Bloomberg.

La Universidad del Estado de Arizona de Estados Unidos, los investigadores Dixie negativo de Emisiones de Carbono centro de trabajo en las hojas de las plantas puede reemplazar solución. Descubrieron una resina utilizada en el mercado que absorbe estado seco del medio ambiente a bajas concentraciones – es decir, la normal de aire – dióxido de carbono presente.

más opciones

Cuando se humedece el material, que se escapa de los gases de efecto invernadero, por lo que ofrece múltiples opciones de uso. Una de ellas es que con el gas absorbido en el almacenamiento subterráneo que se acumulan. La otra es que los invernaderos se utilizan, y el tercero para el gas que contienen algas “alimentado”, que se hace de los biocombustibles.

Los expertos instan a la precaución en relación con este tipo de soluciones, porque creen que si pudiéramos concluir el principal gas de efecto invernadero de los tomadores de decisiones tienen un incentivo para no tener en cuenta la amenaza del calentamiento global. Esto no quiere promover la investigación y el desarrollo para la represión de los combustibles fósiles.

Al igual que las albóndigas de pato

Sin embargo, los investigadores dijeron que la “hoja artificial” para concluir un dióxido de carbono y mil veces más es capaz, con el mismo tamaño que la cosa real, tan prometedor avance en la lucha contra el calentamiento global. Actualmente se están experimentando con encontrar la forma más eficaz y más fácil de usar de la resina absorbente de dióxido de carbono-. Átpasszírozták había pasta y forma la máquina alfombra tejida fuera de él.

Fuente: Diario Lee

Leave a Reply 3178 megnézve, 1 alkalommal mai nap |