< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán bebukta: felmentették a Gyurcsány-kormány honvédelmi miniszterét/// bebukta Orban: acquitté du ministre de la Défense du gouvernement Gyurcsány

| Mobile | RSS

Orbán bebukta: felmentették a Gyurcsány-kormány honvédelmi miniszterét/// bebukta Orban: acquitté du ministre de la Défense du gouvernement Gyurcsány

2016. június 20. | hozzászólás | Közélet

Orbán bebukta: felmentették a Gyurcsány-kormány honvédelmi miniszterét
fecsego_avatar1
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál jó nagyon jó!

Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla Juhász Ferencet, a Gyurcsány-kormány honvédelmi miniszterét és Fapál László volt államtitkárt a hűtlen kezelés vádja alól hétfőn.

A vád szerint Juhász Ferenc – miniszterként – 2006 júniusában megszegte a vagyonkezelési szabályokat, amikor engedélyezte, hogy Fapál László megvegye a neki 2005 májusában határozatlan idejű bérleti szerződéssel juttatott lakást, a volt államtitkár pedig felbujtóként vett részt a jogosulatlan lakásvásárlásban.

Fapál László 1985-től 2006. március 31-éig katona volt, 2004 decemberétől pedig – szolgálati viszonyának fenntartása mellett, rendelkezési állományban – a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkáraként dolgozott, 2006 áprilisában ment nyugdíjba.

A miniszter kötelezettségszegése abban állt az ügyészség szerint, hogy Fapál László katona és állami vezető volt, így nem lehetett volna a HM-rendelet alapján lakáshoz juttatni, csak az állami vezetőkre vonatkozó kormányrendelet alapján. (Ha a kormányrendelet szerint kapott volna lakást, azt nem vehette volna meg, államtitkári tisztségének megszűnése után vissza kellett volna adnia). A vád szerint Fapál László azzal követte el a hűtlen kezelésre felbujtást, hogy 2006 májusában kérelmet írt a miniszterhez arra vonatkozóan, hogy jelölje ki elidegenítésre a lakást.

A perben első fokon 2014 februárjában bűncselekmény hiányában felmentették a vádlottakat, a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék ugyanakkor 2015 novemberében bűnösnek mondta ki és felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta őket.

A Fővárosi Ítélőtábla hétfőn – egyetértve az ügyben első fokon született ítélettel – bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottakat.

A táblabíróság kimondta: a lakáskiutalás Fapál Lászlónak törvényes volt, Fapál László lakáshoz jutása a jogszabályoknak megfelelően történt, a miniszternek joga volt elidegenítésre kijelölni a lakást, mivel azt vagyon- és lakásgazdálkodási érdekek támasztották alá.

Az eltérő első- és másodfokú ítélettel összefüggésben a bíró kifejtette: a Fővárosi Törvényszék nem állapított meg eltérő tényeket, hanem az első fokon megállapított tényállásból vont le a táblabíróság szerint téves következtetéseket.

A harmadfokú bíróság megerősítette: Fapál László szolgálati jogviszonya végig fennállt, amíg államtitkár volt, és bár nem hordhatta az egyenruháját és a fizetését sem katonaként, hanem köztisztviselőként kapta, egyebekben mindazon jog megillette, amely a katonákat. Semmi nem zárta ki tehát, hogy a szolgálati jogviszonya alapján jusson lakáshoz és nyugállományú katonaként azt megvásárolhassa.

A bíróság indoklásában arra is kitért, hogy Fapál László “jobb lakáshoz jutása” nem vagyon elleni bűncselekmény, hanem az akkor hatályos jogszabályok alapján hivatali visszaélés, jogtalan előnyszerzés megállapíthatóságát vethetné fel Juhász Ferenc esetében, azonban ezeknek a bűncselekményeknek az akkori szabályok alapján három év volt az elévülési idejük, így erre már a nyomozás sem terjedhetett ki.

Juhász Ferenc a jogerős ítéletet követően újságíróknak azt mondta:

“hat éve zajlik egy koncepciós eljárás, hat éve hurcolnak bennünket a sokadik bírói fórum elé és immáron jogerősen bebizonyosodott mindaz, amit kezdettől fogva állítottunk, hogy jogszerűen, szabályszerűen jártunk el és bűncselekményt nem követtünk el”.

A volt miniszter hozzátette: a hat év alatt sikerült két családot tönkretenni.

“Vádolom Polt Pétert és Orbán Viktort, hogy a büntetőjogi eszközöket használták a politikai riválisokkal szemben, vádolom azt az eljárást, ami egyébként azt eredményezhette, hogy tizenvalahány bírói fórum után jutottunk oda, hogy végleges elégtételt kaphassunk”

– fogalmazott.

Az egykori tárcavezető azt is előrevetítette, ügyvédjével meg fogják keresni annak a módját, hogy elégtételt kaphassanak. “Azért a sok mocsadék állításért, amelyet Budai Gyulától kezdve az ebben részt vevők velünk szemben alkalmaztak” – tette hozzá.

Fapál László az ítéletet követően azt mondta: erre az ítéletre számított, számára a legfontosabb üzenete a döntésnek az, hogy “a mai Magyarországon még mindig van bírósági korrekció”, “az igazságszolgáltatás még működik”. A volt közigazgatási államtitkár nyilvánvalóan jogellenesnek és törvénytelennek nevezte a másodfokú, őt és Juhász Ferencet elmarasztaló döntést, amelyet a harmadfokon eljáró táblabíróság megváltoztatott.

forrás:propeller.hu

bebukta Orban: acquitté du ministre de la Défense du gouvernement Gyurcsány
 fecsego_avatar1
www.fecsego.eu nouvelles internationales Bon!

Enfin acquitté par la Cour municipale d’appel du gouvernement Juhasz Ferenc Gyurcsány, ministre de la Défense et le secrétaire d’Etat László FAPAL a été accusé de détournement de fonds du lundi.

Selon l’accusation Ferenc Juhász – ministre – en Juin 2006, il a violé les règles de gestion de confiance lorsqu’ils sont laissés à Laszlo FAPAL acheter de lui mai 2005 indéfinie appartement de contrat de bail accordé, l’ancien secrétaire d’Etat et assisté à un instigateur non autorisé des achats de logements.

Laszlo FAPAL 1985 au 31 Mars 2006 a été un soldat de Décembre 2004 et – en plus du service de la base de réserve de maintenance – a travaillé au ministère de la Défense (MoD) Secrétaire d’Etat administratif en Avril 2006, il a pris sa retraite.

Le ministre était une faute dans la poursuite, selon militaire et de l’état de leadership Laszlo FAPAL étaient si plat ne pouvait pas avoir été envoyé par le HM-règlement, mais par décret sur les dirigeants de l’Etat. (Si vous avez reçu une maison, selon un décret du gouvernement, je ne l’aurais pas pris, il faudrait que le remettre après la cessation des fonctions de secrétaire d’Etat). Selon l’accusation par László FAPAL commis incitation au détournement qu’en mai 2006, une demande écrite au ministre de mettre en évidence la cession de l’appartement.

Le procès de première instance en Février 2014 crime en l’absence de l’accusé ont été acquittés, le tribunal métropolitain de deuxième instance en Novembre 2015, cependant, trouvé des peines de prison coupables et suspendus poussa les frapper.

La Cour d’appel Metropolitan lundi – était d’accord sur la question dans le jugement de première instance – un crime en l’absence de l’accusé ont été acquittés.

Le tribunal du conseil d’administration a jugé la loi était lakáskiutalás FAPAL Laszlo, Laszlo FAPAL conformément public du logement avec la loi a eu lieu, avait disposé de l’appartement choisi par le ministre le droit, comme il est soutenu par une gestion des biens et des intérêts résidentiels.

Dans le cadre de différentes première et deuxième instance dirigeante, le juge a expliqué que la Cour municipale n’a pas identifié de faits différents, mais les faits énoncés dans le tribunal de première instance, selon le conseil d’administration a tiré les mauvaises conclusions.

Le tribunal de troisième instance a confirmé le service Laszlo termine FAPAL existait tout le long, alors qu’il était secrétaire d’Etat, et bien que non uniformes et traitements hordhatta non pas comme un soldat, mais comme un fonctionnaire était, d’ailleurs, avait droit à tous les droits que les soldats. Rien est exclu, alors, d’obtenir un logement du service se termine et vous acheter un soldat à la retraite.

Les motifs de la cour d’aussi déclaré que Laszlo FAPAL “un meilleur accès au logement” est pas un crime contre les biens, mais vous mauvaise administration, avantage illégal d’obtenir une conclusion pourrait soulever pour Ferenc Juhász sur la base de la législation existante, mais ces crimes ont eu trois ans en vertu des anciennes règles le délai de prescription, de sorte que cela ne veut pas déjà étaler l’enquête.

Ferenc Juhász après finales journalistes verdict, a déclaré:

“Six ans est un simulacre de procédure a lieu, enlevé six ans devant nous pour le forum judiciaire énième fois et enfin prouvé tout ce qui était dès le commencement, qui est légale, régulière et produits de la criminalité ne sont pas nous avons fait.”

L’ancien ministre a ajouté que deux familles ont réussi à ruiner au cours des six années.

“Peter Polt et accusé Viktor Orban, le droit pénal qui a été utilisé contre des rivaux politiques, accusant la procédure, qui autrement aurait abouti à une instance judiciaire après qu’il y onze impair obtenu pour obtenir une satisfaction permanente”

– Mettez-le.

L’ancien ministre de la Défense a également préfigurait, l’avocat va chercher des moyens d’obtenir satisfaction. «Nous avons beaucoup de mocsadék pour la livraison par Gyula Budai des clients dans cette partie utilisée contre nous» – at-il ajouté.

Laszlo FAPAL après le verdict a dit cela après le jugement, le message le plus important de la décision est que “en Hongrie d’aujourd’hui est encore en rémunération des juges”, “la justice fonctionne toujours.” Le Secrétaire permanent était clairement illégale et illégitime appelé le second cas, lui et Ferenc Juhász décision accablant qui a changé le troisième tribunal d’instance conseil d’audition.

Source: propeller.hu

Leave a Reply 788 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: