< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Inotai András: a kormány mozgástere nullához közelít/// Andrew Inotai el espacio del gobierno para maniobrar cerca de cero

| Mobile | RSS

Inotai András: a kormány mozgástere nullához közelít/// Andrew Inotai el espacio del gobierno para maniobrar cerca de cero

2016. június 21. | hozzászólás | Közélet

Inotai András: a kormány mozgástere nullához közelít

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen

www.fecsego.eu 1oo országban, minden földrészen


Isten áldja meg a www.fecsego.eu nemzetközi hírportált és óvja Magyarországot!

FOTÓ: VAJDA JÓZSEF

A papíron éppen megindult magyar gazdasági növekedés fenntarthatatlan. Nem csak az uniós források elapadása miatt, hanem azért is, mert azon kívül főleg a két nagy autóipari beruházás húzta a gazdaságot – figyelmeztet Inotai András közgazdász. Az MTA Világgazdasági Kutatóintézet volt igazgatója szerint az uniós források helytelen felhasználása, sőt, nagyrészt fenntartható fejlesztés nélküli elherdálása nemcsak felelőtlenség, de megbocsáthatatlan bűn.

– Nem szívderítőek az idei első negyedév növekedési adatai. Egyértelművé vált, ha elapadnak az uniós források, azt a magyar gazdaság azonnal megérzi. Mennyi pénz érkezett Brüsszelből és hová lett ez az irdatlan összeg?

– Mindent összevetve 2007-2013 között Magyarország több mint 25 milliárd eurós kohéziós támogatásra volt jogosult a brüsszeli költségvetésből, amiből mintegy 23 milliárd érkezett meg. Ezzel szemben évente mintegy 1, összességében 7 milliárd eurót fizetett be Magyarország a közös kasszába. Jelenleg még 2,3 milliárd euró sorsa kétséges, mert uniós szervezetek vizsgálják azokat az ügyeket, melyek finoman szólva nem teljesen tiszták. Az így kialakult 16 milliárdos nettó támogatáshoz járultak a közös agrárpolitika közvetlen átutalásai, valamint kisebb egyéb támogatások. Összességében mintegy 21 milliárd euróval nettó forrással rendelkezhetett hazánk, ami éves átlagban 3 milliárd eurót jelentett. Ez majdnem a 3 százaléka a nemzeti jövedelemnek. Természetesen ez a hatalmas összeg nem egyenletesen elosztva érkezett, hiszen a kohéziós alapokra pályázni kellett, és Brüsszel a projektek ellenértékének nagy részét utólag finanszírozza. Szemben a földalapú (mezőgazdasági) támogatásokkal, amelyek évente hektáronként 69.000 forint formájában automatikusan érkeztek. Hogy ezeket a jogosultak mire költötték, csak találgatni lehet. A magyar mezőgazdaság modernizációjára – igen kevés kivételtől eltekintve – aligha. A hétéves uniós pénzügyi ciklus ugyan 2013-ban véget ért, de még két évük volt az országoknak, hogy “kilapátolják” a bent maradt forrásokat. Magyarország is ezt tette, lapátolt, teljesen mindegy mire, csak egy volt a fontos, egyetlen eurócent se ragadjon bent a kasszában. Emiatt 2013-2015 között jóval az éves átlag fölötti összegek folytak be az országba, vagyis a bruttó nemzeti termék (GDP) 3 százalékánál jóval nagyobb pénzekről beszélhetünk. Hol jelent ez meg a gazdasági növekedésben? A magyar gazdaságtörténetben ekkora és vissza nem térítendő összeg a sikeres modernizációra soha korábban nem állt rendelkezésre. Ennek a helytelen felhasználása, sőt, nagyrészt fenntartható fejlesztés nélküli elherdálása nemcsak felelőtlenség, de megbocsáthatatlan bűn.

– Nem arról van szó, hogy sok beruházás gyümölcse csak hosszabb távon érik be?

– Sajnos nem. Erről akkor beszélhetnénk, ha az adott kormányzat az oktatásba, egészségügybe, kutatás-fejlesztésbe fektetett volna euró százmilliókat. Ebben az esetben valóban hosszabb távon számíthattunk volna a beruházások eredményeire.

– Varga Mihály gazdasági minisztert saját bevallása szerint meglepték az idei első negyedéves adatok. Valóban ennyire váratlan volt, hogy Magyarország mégsem teljesít jobban?

– Engem az ő meglepetése lepett meg. Ha a német gazdasági vagy pénzügyminiszter mondott volna ilyent, már aligha lenne a helyén. Minden elemző számára világos volt, hogy a magyar gazdasági növekedésnek, ha nem is az egyetlen, de mindenképpen meghatározó tényezője az uniós támogatás. Ezek a források finanszírozták a hazai építőipart, így nem véletlen az a hatalmas zuhanás, amit 2016-ban eddig tapasztalhattunk. Ugyancsak Brüsszel fizette az ebben a formában semmire sem jó közmunka költségeit. Nem tudom milyen közmunka-programok fognak indulni, mert erre a célra uniós forrás egyelőre nincs. Nem beszélve a “városszépítési” projektekről, amelyek lehet, hogy állampolgári közérzetet javítanak, de gazdasági felzárkózást nem támogatnak, pontosabban, a jövőben a fenntartási költségeket már a magyar költségvetésnek kell fedeznie, nem pedig újabb uniós pénzeknek. Nem szeretek a saját munkáimra hivatkozni, de tavaly nyáron angolul, ősszel németül írtam arról tanulmányt, hogy a papíron éppen megindult magyar gazdasági növekedés fenntarthatatlan. Nem csak az uniós források elapadása miatt, hanem azért is, mert azon kívül főleg a két nagy autóipari beruházás húzta a gazdaságot. Ezek tavaly már elérték a kapacitásuk csúcsát. Ezeken kívül az elmúlt években meghatározó, illetve a jövőbeni versenyképességet fenntartó beruházás alig történt. Jól jellemzi ezt az a tény, hogy amíg Magyarország társadalmi teljesítménye 2015-ben végre elérte a 2008-as szintet, addig a beruházások összege még mindig 20 százalékkal marad el a nyolc évvel korábbitól.

– Kedvenc hivatkozási alapja a kormánynak a kis és közepes vállalkozók (kkv) támogatása. Nekik jutott az uniós pénzfolyamból?

– Szerintem az uniós forrásoknak talán a 10 százaléka jutott erre a szektorra, a versenyképesség javítására. A felzárkózó országokban kulcskérdés, hogy a hazai vállalkozások hogyan teljesítenek. Semmiképpen sem hatékony módszer az államosítás, központosítás. Valóban a kkv-kat kellett volna hozzásegíteni, hogy közvetlenül is képesek legyenek exportálni versenyképes termékeiket, beszállítói lehessenek Magyarországon megtelepedett nemzetközi cégeknek. A magyar kivitel 80-85 százaléka import anyagokat tartalmaz, vagyis a saját hozzáadott érték átlagban 15-20 százalék. Ésszerű gazdaságpolitikával, a kkv-k versenyképessé tételével részben ki lehetett volna váltani a behozatalt. A magyar államkasszába folyt volna be a termelés után az adó, a járulékok, miközben számos új és versenyképes munkahelyet lehetett volna teremteni. Végül, de nem utolsó sorban, egy ennyire nyitott gazdaságban bebizonyíthatták volna ezek a cégek, hogy állják a versenyt a külföldi termékekkel a belföldi piacon is.

– A kormány azt ígérte, hogy a mostani uniós ciklusban a források 60 százaléka jut a kkv-nak és 2017-ben el is költik az összes támogatási pénzt. Ez lendületet adhat a gazdaságnak?

– Azt, hogy 2017-ben el lehet majd költeni a telkes ciklusra szánt támogatási összeget, csak az állíthatja, akinek fogalma sincs arról, hogyan működik az uniós támogatási rendszer. Ez egyébként technikailag is lehetetlen. Még ha ezrével is lennének versenyképes pályázatok, amelyek beleillenek az uniós, illetve a magyar feltételrendszerbe és Brüsszel rá is bólintana, az utófinanszírozás miatt Brüsszel csak később fizetné ki őket. Egyelőre azonban nem látom Magyarországon azt a dinamikus, kockázatvállaló, innovatív és a napi politikától független vállalkozói réteget, amely tömegével alkalmas lenne ezekre a pályázatokra. Ráadásul ebben a ciklusban kevesebb pénz jut Magyarországnak, nagyjából 21 milliárd euró a hét évre. Ám lehet, hogy még ennyit sem kapunk, ha az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatai alapján nem csak az eddig zárolt 2,3 milliárd eurónak, több mint 700 milliárd forintnak inthetünk búcsút. Még így is óriási összegeket utal egy olyan országnak, amelynek a kormánya egyedüliként a közösség tagállamai között, a hivatalos politika szintjén unióellenes. Nem kevésbé fontos az uniós pénzek felhasználását tekintve, hogy Magyarországon a gazdaság és a politika bűnszövetkezetté állt össze, és az uniós támogatások jelentős része, vagyis a német, osztrák, holland, brit, finn és egyéb tagállamok adófizetői éppen ezt az összefonódást támogatják.

– Mégis ezt a rendszert erősíti Brüsszel. Miért nem tesznek valamit?

– A vizsgálatok folynak, de az OLAF nem döntéshozó és végrehajtó szervezet, csak továbbítja a jelentését az Európai Bizottságnak. Az unió malmai lassan őrölnek, de előbb-utóbb valamilyen őrlemény lesz. Amiben viszont a kormány majd nem sok örömét leli.
Inotai András: Magyarországon a gazdaság és a politika bűnszövetkezetté állt össze FOTÓ: VAJDA JÓZSEF

Inotai András: Magyarországon a gazdaság és a politika bűnszövetkezetté állt össze FOTÓ: VAJDA JÓZSEF

– A miniszterelnök és frontemberei a magyar szuverenitás védelmére hivatkozva támadják az uniót. Mennyire reális ez a függetlenség?

– Egyetlen ország sem teljesen szuverén, még a nagy államok sem. Mindenki függ a környezetétől, akár a klímaváltozást, akár a gazdaságot, a politikai közeget vesszük figyelembe. Magyarország kicsi, nyitott ország, amely az uniós társadalmi termék 0,7 százalékát állítja elő. Amikor szembemegyünk Brüsszellel, a 0,7 harcol a 99,3 százalékkal. Ezer szállal kötődünk a világgazdasághoz, mindenekelőtt az unióhoz. Exportunk közel 80 százaléka az Európai Unióba irányul, a döntően uniós külföldi tőke az éves magyar gazdasági teljesítmény több mint felét adja. A magyar export nagyjából 80 százalékát külföldi tőke által működtetett cégek adják. Nagyon helyes, hogy nyissunk keletre, de nem árt tudni, hogy a felfutó magyar-kínai üzleti kapcsolatok értékének több mint 90 százaléka három magyarországi multinacionális cégtől származik. Még a német kkv-k is elsősorban a nagyok farvizén, illetve beszállítóként jutnak be a hatalmas ázsiai piacra.

– A magyar kereskedőházak nem segítenek Afrikában, Dél-Amerikában a terjeszkedésben?

– Ezek a kereskedőházak többnyire arra a jók, hogy néhány havernak egy-két évig adnak jól fizetett állást, ahol, köszönik szépen, jól érzik magukat. A keleti nyitás után a déli nyitás: az Afrikába irányuló export a teljes magyar kivitel 1, a Latin-Amerikába irányuló export pedig a másik 1 százaléka. Ezt természetesen kívánatos növelni, de hol vannak hozzá a versenyképes termékek és szolgáltatások, a piacismeret, a pénzügyi és logisztikai háttér, a szakember-gárda, és még sorolhatnám a feltételeket. Az elmúlt 200 évben általában is jellemző volt a magyar politikusokra, de a mostani kormányzatra különösen igaz, hogy három hibát mindig elkövetnek: nem szoktak a térképre nézni, nem tanulnak a történelmi tapasztalatokból, és nem tudnak tízig számolni. Mindezek következtében ma a magyar kormány mozgástere az unióban és a világban közelít a nullához. A mozgásteret jelentősen csökkentő “szabadságharc” helyett gyökeresen más politikára lenne szükség. Hiszen a történelmi visszatekintésben is kedvező keretek erre adnának lehetőséget. Tagjai vagyunk fontos nemzetközi szervezeteknek. Az uniónak, a NATO-nak és számos más nemzetközi szervezetnek is. Önmagában már az átlátható, korrupciómentes közigazgatás és a társadalmi kohézió minimálisan elengedhetetlen szintje is növelhetné ezt a mozgásteret. Jelenleg egyikkel sem rendelkezünk. Miközben a legtöbb állam igyekezett tompítani a vagyoni különbségeket, az Orbán-kormány rátett néhány lapáttal a társadalmi és jövedelmi polarizációra. Egyrészt az egykulcsos személyi jövedelemadóval, amelynek én haszonélvezője vagyok, de ettől ez még gazdaságilag irracionális, társadalmilag pedig immorális. Az úgynevezett rezsicsökkentés is vonatkozik az úszómedencés tehetős emberre éppen úgy, mint a kisnyugdíjasra. Nem beszélve a minden nyugdíjas számára érvényes legutóbbi 0.9 százalékos nyugdíjemelésről, amire a jelentős nyugdíjat kapóknak aligha van szüksége, miközben megfelelő elosztás mellett a kisnyugdíjasok életkörülményeit érezhetően javíthatta volna. Számos jel és intézkedés mutat arra, hogy a kormány mintha lemondott volna 3-3,5 millió magyarról. Szükség lenne egy jövő orientált, nyitott, innovatív társadalomra. Az elmúlt időszakban a magyar társadalom sajnos nem ebbe az irányba ment. Bezárkózott, és aki ezt nem viseli el, az külföldre ment, megy. Elsősorban a jól képzett, vállalkozó kedvű szakemberek.

– Meghirdette a kormány a szakképzés reformját, amely majd jobban illeszkedik a gazdaság igényeihez. Ennek jegyében szinte lenulláznák a közismereti tárgyakat, a nyelvoktatást. A mai, hangsebességgel változó világban lehetséges évekre, évtizedekre előre meghatározni kiből mi legyen?

– Ami már mai gond, hogy egyebek mellett azért sincsenek beruházások, mert nincs elegendő megfelelően képzett munkaerő. Az ilyen munkaerőt az jellemzi, hogy rugalmas, akár a munkaidőt, akár a munkahelyet illetően, vagyis nincs röghöz kötve és hajlandó képezni, átképezni magát akár egy másik szakmára is. Azok a fiatalok, akik ma lépnek be a munkaerő-piacra, mire elérik a nyugdíj korhatárt, akár 6-7 szakmát is válthatnak. Ez a kormány mintha nem hallott volna a globális versenyről, a negyedik ipari forradalomról, a digitális korszakról. Hogyan lehetne ma előre jelezni azt, hogy akár csak néhány év, de főleg másfél évtized múlva milyen lesz a munkaerő-piaci kereslet? Viszonylag jól belátható, hogy mely szakmák fognak gyakorlatilag eltűnni, és ezekbe nem érdemes beruházni. Miközben új szakmák fognak megjelenni, s ez állandó tovább- és átképzést jelent. Erre már az általános iskolában fel kellene készíteni a diákokat. Nem a lexikális tudást kellene erőltetni, az adatokra ott van az internet. Rugalmas, nyitott, együttműködő és önálló gondolkodásra alkalmas embereket kellene nevelni. Ez azonban pontosan az ellenkezője a jelenlegi rigid, államilag irányított, fegyelmező, központosított oktatási rendszernek. Ennek a kormánynak modern rabszolgákra van szüksége a hatalma megtartásához. Széljegyzetként megemlítem, a közmunka sem lett volna elhibázott, ha megfelelő képzéssel kapcsolták volna össze. A versenyképes munkaerő-piacra való belépés alapvető feltétele az angol nyelvtudás és a számítógépes ismeretek, és természetesen a munkaerő egyéni tulajdonságai, amelyeket semmiféle intézményesített oktatási fórumon nem oktatnak.

– A héten szavaznak az uniós tagságról a britek. Ha a kilépésre szavaznak, megcsappanhat például a Magyarországnak jutó apanázs?

– Bármi megtörténhet. Ha a kilépés mellett döntene a britek többsége, akkor egy legalább kétéves tárgyalássorozat kezdődhet az új feltétekről. Az első reakciók várhatóan a nemzetközi pénzpiacról fognak érkezni. Mert akár tetszik akár nem, a tőke globálisan mozog és levonja a következtetéseket. Lehetséges, hogy az angol font leértékelődik, de az eurózóna is átélhet viharokat, mert a pénzpiac gondolhatja, hogy az unió is gyengül a britek távozásával. De egyáltalán nem állítom, hogy ez biztosan így fog bekövetkezni. Ám azt is el tudom képzelni, hogy a “Brexit” és a nemzetközi nyomás hatására az uniós magországok, illetve az eurózóna államai közötti összefogás, kapcsolat tovább erősödik. Az annyit emlegetett két-, vagy többsebességű Európa hirtelen valósággá válhat. Ha ebben a helyzetben Magyarország a perifériára szorul, az sokkal nagyobb gazdasági hátrányt jelenthet számunkra, mint az, hogy a britek fizetnek-e a közös kasszába, vagy nem. A következő uniós ciklusban egyébként is gyökeres változások várhatók, teljesen új struktúrák alakulhatnak ki. Nagy valószínűséggel jóval kevesebb pénz áll majd rendelkezésre és vannak olyan elképzelések, hogy megszűnik az “ingyen ebéd”, és kizárólag visszatérítendő támogatások lesznek. Nem véletlenül mondta a magyar parlament elnöke tavaly, hogy “nekünk az az egyetlen érdekünk, hogy az unió fizessen, azon kívül nem érdekel bennünket az unió”. Vannak olyan forgatókönyvek, hogy Magyarország kilép az unióból. Vagyis ha nem kapunk tőlük pénzt, akkor nincs értelme bent maradni, mert csak korlátozzák “szuverenitásunkat”. Remélem, ez a jövőkép csak nagyon kevesek vágyálma, nemcsak nálunk, de a többi kelet-közép-európai tagállamban is.

szerző:Bihari Tamás

forrás:népszava online.hu

Andrew Inotai el espacio del gobierno para maniobrar cerca de cero

[Caption id = “attachment_76574” align = “AlignLeft” width = “150”] países 1OO www.fecsego.eu, en todos los continentes www.fecsego.eu 1OO países de todos los continentes [/ caption]
Que Dios bendiga y proteja el portal de noticias internacionales www.fecsego.eu Hungría!

FOTO: József Vajda

El documento fue puesto en marcha en el crecimiento económico de Hungría es insostenible. No sólo por el agotamiento de los fondos de la UE, sino también porque es principalmente fuera de las dos inversiones automotrices grandes tiró de la economía – advierte el economista Andrew Inotai. Fue director del Instituto de Economía Mundial de mal uso de los fondos de la UE, de hecho, no hay gastos innecesarios son en gran medida el desarrollo sostenible no sólo es irresponsable, sino el pecado imperdonable.

– No hay datos de crecimiento szívderítőek para el primer trimestre de este año. Se hizo evidente cuando agotamiento de los fondos de la UE, se siente inmediatamente la economía húngara. ¿Cuánto dinero recibido de Bruselas y en ninguna parte fue esta enorme suma?

– Con todo, era Hungría en el período 2007-2013 los fondos de cohesión de más de 25 mil millones de € del presupuesto en Bruselas titulado, de los cuales 23 mil millones corresponden. Por el contrario, en general, pagó 7 mil millones de euros al año aproximadamente 1 Hungría en el bote. En la actualidad, el destino de 2,3 millones de euros en duda a causa de órganos de la UE examinar esas cuestiones que no están del todo claras para decir lo menos. La red de 16 mil millones de ayuda resultante contribuyó a la política agrícola común de las transferencias directas, subvenciones y otros más pequeños. En total, unos 21 millones de euros han tenido una fuente neta de nuestro país, que es de 3 millones de euros en promedio anual. Eso es casi el 3 por ciento del ingreso nacional. Por supuesto, esta enorme cantidad no se distribuye uniformemente llegó porque tenía que aplicarse a los Fondos de Cohesión, Bruselas y la mayoría de los proyectos financiados con fondos de compensación después. En comparación con los subsidios con base en tierra (agrícolas), que entrarán automáticamente en forma de por hectárea por año a 69.000 HUF. Lo que sus titulares pasado, sólo se puede especular. La modernización de la agricultura húngara – con muy pocas excepciones – apenas. Los siete años los ciclos financieros de la UE desde 2013 llegó a su fin, pero todavía tenía dos años a los países que “kilapátolják” fondos restantes. Hungría lo hizo, una pala, no importa qué, sólo uno era importante, ni un solo céntimos de euro se pegue a la olla interior. Por esta razón, más de la cantidad media anual realizado en el país entre 2013-2015, es decir, el producto interno bruto (PIB), podemos hablar de tres por ciento del dinero en mucho más grande. ¿Dónde significa esto para el crecimiento económico? La economía húngara es tanta historia y una cantidad no reembolsable de la modernización éxito nunca antes estado disponible. Este uso inadecuado, incluso sin dispendios en gran medida el desarrollo sostenible no sólo es irresponsable, sino el pecado imperdonable.

– No es que el fruto de una gran cantidad de inversión se logra sólo en el largo plazo?

– Por desgracia, no. A partir de entonces podremos hablar si el gobierno en la educación, la salud, la investigación y el desarrollo se han invertido cientos de millones de euros. En este caso, realmente podríamos esperar los resultados de la inversión en el largo plazo.

– Mihaly Varga, Ministro de Económica sorprendido por las cifras del primer trimestre de este año por su propia admisión. De hecho, fue tan inesperado que Hungría no está haciendo mejor?

– Me sorprendió su sorpresa. Si se hubiera dicho algo así a la economía alemana y el ministro de Finanzas, difícilmente podría estar en su lugar. Todo analista estaba claro que el crecimiento económico de Hungría, si no el único, pero sin duda un factor determinante en la ayuda de la UE. Estos recursos financiados por el sector de la construcción nacional, y hay una enorme caída tal, que en el año 2016 hemos experimentado hasta ahora. Bruselas también se paga de esta manera no sirve para nada los costos de las obras públicas. No sé qué tipo de programas de obras públicas comenzarán como recursos de la UE para este fin que no lo hará. Por no hablar de los proyectos de “Ciudad de adorno”, que pueden hacer que el bienestar de los ciudadanos va a mejorar, pero no son compatibles con la convergencia económica, más específicamente, los costos futuros de mantenimiento que se deben tratar, el presupuesto de Hungría, en lugar de dinero nuevo UE. No me gusta mi trabajo se basó en su cuenta, pero el verano pasado, Inglés, Alemán otoño escribí acerca de un estudio que el papel se puso en marcha en el crecimiento económico de Hungría es insostenible. No sólo por el agotamiento de los fondos de la UE, sino también porque es principalmente fuera de las dos inversiones automotrices grandes tirado de la economía. Estos últimos han alcanzado una capacidad máxima. Además de estas inversiones definir y mantener la competitividad en el futuro que acaba de ocurrir en los últimos años. Así lo demuestra el hecho de que si bien el desempeño social de Hungría en 2015, finalmente llegó a su nivel de 2008, mientras que el monto de la inversión sigue siendo un 20 por ciento por debajo de ocho el año anterior.

– Añadir una referencia para el gobierno para apoyar a las pequeñas y medianas empresas (PYME). Pensaron del pénzfolyamból UE?

– Creo que es probablemente la absorción de los fondos de la UE del 10 por ciento para este sector, para mejorar la competitividad. En los países emergentes, la cuestión clave es cómo las empresas nacionales se están realizando. Ciertamente no es un método eficaz de la nacionalización, la centralización. Realmente deberían tener para ayudar a las PYME sean capaces de exportar directamente sus productos competitivos, proveedores lehessenek empresas internacionales establecidas en Hungría. 80-85 por ciento de las exportaciones húngaras contener materiales importados, es decir, el valor añadido de su promedio de 15-20 por ciento. la política económica razonable, las PYME podrían ser más competitiva al hacer un cambio a la sección de las importaciones. El presupuesto nacional del país después de haber sido recibida después de la producción del impuesto sobre la renta, contribuciones, que podrían crear una serie de nuevos puestos de trabajo y competitivos. Por último, pero no menos importante, una economía tan abierta tendría la oportunidad de demostrar que estas empresas frente a la competencia con los productos extranjeros en el mercado nacional también.

– El gobierno ha prometido que el ciclo actual, el 60 por ciento de los fondos de la UE para llegar a las PYME, y en 2017 se pasó todo el dinero de la subvención. Esto debería impulsar la economía?

– El hecho de que en 2017 será posible pasar la cantidad de ayuda destinada para el ciclo de trama sólo puede que no tiene idea acerca de cómo funciona el sistema de ayuda de la UE. Esto también es técnicamente imposible. Incluso si pudiera ser competitiva en miles de aplicaciones que encajan en la UE y la condicionalidad de Hungría y está visto bueno de Bruselas, Bruselas debido a la post más adelante pagarlos. Por ahora, sin embargo, no veo Hungría, la asunción de riesgos dinámico, innovador y emprendedor capa independiente de la política cotidiana, la masa de la que sería adecuado para estas propuestas. Además, este ciclo menos dinero Hungría, aproximadamente 21 millones de € en siete años. Sin embargo, no podríamos incluso conseguir mucho si por la Oficina Europea de Lucha contra el Fraude (OLAF) no sólo ha bloqueado en 2,3 mm de euros a más de 700 mil millones de florines inthetünk adiós. A pesar de ello, grandes cantidades se refieren a un país cuyo gobierno el único entre los miembros de la comunidad, la política antisindical oficial. No menos importante en términos de la utilización de fondos de la UE a Hungría, la economía y la política bűnszövetkezetté se ponen juntos, y una parte significativa de los fondos de la UE, a saber, la de Alemania, Austria, holandeses, británicos, finlandeses y otros contribuyentes de los Estados miembros que actualmente soportan esta fusión.

– Sin embargo, este sistema refuerza Bruselas. ¿Por qué no hacen algo?

– Las investigaciones están en marcha, pero la toma de decisiones y el cuerpo ejecutivo de la OLAF no es sólo hacia adelante el informe de la Comisión Europea. Los molinos de la unión muelen despacio, pero tarde o temprano habrá algunas comidas. No obstante, en la que el gobierno va a hacer un montón de placer.
Inotai Andras: Hungría, la economía y la política se reunieron bűnszövetkezetté FOTO: József Vajda

Inotai Andras: Hungría, la economía y la política se reunieron bűnszövetkezetté FOTO: József Vajda

– El primer ministro y líder de la protección de la soberanía de Hungría en el ataque a la unión. ¿Qué tan realista es esta independencia?

– Ningún país es, ni siquiera los grandes estados completamente soberanos. Todo el mundo depende del medio ambiente, como el cambio climático o la economía, se tendrán en cuenta los medios políticos. Hungría es, campo abierto pequeño, lo que produce un 0,7 por ciento del producto social de la UE. Cuando vamos a Bruselas para hacer frente a la lucha del 99,3 al 0,7 por ciento. enlaces sorprendentes a la economía mundial, en particular en la unión. Casi el 80 por ciento de nuestras exportaciones a la Unión Europea destinadas a más de la mitad de la producción económica anual de Hungría decisiva de capital exterior de la UE. Aproximadamente el 80 por ciento de las exportaciones húngaras operados por empresas extranjeras se da. Es cierto que se abren hacia el este, pero es bueno saber que más del 90 por ciento del valor de las crecientes relaciones comerciales húngaro-chinos de tres multinacional en Hungría. Incluso las PYME alemanas para centrarse en la gran farvizén, así como los proveedores de entrar en el enorme mercado asiático.

– Las casas comerciales húngaros no ayudan a África, América del Sur, la expansión?

– En su mayoría son casas comerciales para el bien, para dar un compañero de un trabajo bien pagado unos pocos en un par de años, en los que, Gracias mucho para sentirse cómodo. Después de la apertura de la puerta sudoriental: las exportaciones totales a África en uno exportaciones húngaras, y las exportaciones a América Latina y el otro uno por ciento. Esto, por supuesto, deseable aumentar, pero ¿dónde están sus productos y servicios competitivos, conocimiento del mercado, el apoyo financiero y logístico, el equipo de profesionales, y así las condiciones. Durante los últimos 200 años, por lo general era típico de los políticos húngaros, pero es especialmente cierto en el actual gobierno que cometió tres errores es siempre: por lo general no mira el mapa, no se aprende de la experiencia histórica y no puede contar hasta diez. Como resultado, hoy en día, la habitación del gobierno húngaro de maniobra en la UE y en el mundo cerca de cero. En lugar de margen reduciendo significativamente “guerra de independencia” requeriría una política radicalmente diferente. Históricamente, debido a los marcos favorables permitir esto. Somos un miembro de las organizaciones internacionales importantes. La Unión, la OTAN y una serie de otras organizaciones internacionales. En sí tiene una transparentes, administración libre de corrupción y mínimos niveles de cohesión social esenciales también aumentan este margen. En la actualidad, ninguno de ellos tiene. Mientras que la mayoría de los estados han tratado de amortiguar las diferencias de propiedad, el gobierno de Orban coloca sobre una pala en la polarización social y los ingresos. En primer lugar, el impuesto sobre la renta a tanto alzado, de la que soy un beneficiario, pero también es económicamente irracional, inmoral y socialmente. El llamado de reducción de arriba también se aplica al hombre rico de la piscina, incluso como un pequeño pensionado. Sin mencionar que se aplica a todos los pensionistas de la última pensión aumentará un 0,9 por ciento, que apenas necesitan los principales receptores de pensiones, mientras que bajo una adecuada distribución de las pequeñas personas mayores condiciones de vida han mejorado notablemente estado. Muchas señales y acciones muestran que el gobierno parecía haber renunciado a Hungría a 3-3,5 millones. Se necesitaría una sociedad orientada hacia el futuro, abierta e innovadora. En el último período de la sociedad húngara por desgracia no va en esa dirección. Se encerró y que no lleva el se fue al extranjero a seguir. En primer lugar, los bien educados, profesionales emprendedores.

– Anunció la reforma del gobierno de la formación profesional que se ajuste mejor a las necesidades de la economía. En este espíritu, temas generales casi lenulláznák, la enseñanza de idiomas. En el mundo cambiante de hoy, la velocidad del sonido posible durante años, décadas, de los cuales define de antemano qué hacer?

– En cuanto a los problemas de hoy ha sido que, entre otras cosas porque no hay inversiones, porque no hay suficiente personal debidamente capacitado. Dicho trabajo se caracteriza por la flexibilidad, si el tiempo o el lugar de trabajo en relación con el coágulo que no está conectado y están dispuestos a ser entrenados de trabajo, nueva formación a sí mismo otra profesión también. Los jóvenes de hoy que entran en el mercado laboral antes de que alcancen la edad de jubilación, profesión o 6-7 que pueden causar. Este gobierno es como usted no ha oído hablar de la competencia global, la cuarta revolución industrial en la era digital. ¿Cómo podría hoy ser indicado de antemano que décadas incluso unos pocos años, pero sobre todo una hora y media más tarde, lo que será la demanda del mercado laboral? Relativamente bueno ver lo que los oficios prácticamente desaparecerán, y no quieren invertir. Mientras que las nuevas profesiones van a aparecer, y esto significa más o reciclaje constante. Esto ha sido las escuelas primarias deben preparar a los estudiantes. No debemos forzar el conocimiento léxico de los datos, no hay Internet. Las personas flexibles, abiertos, capaces de cooperación y deben ser educados para pensar de manera independiente. Sin embargo, esto es exactamente lo contrario de la disciplina, el sistema actual rígida, controlada por el Estado centralizado educación. Este gobierno tiene que retener el poder de los esclavos modernos. Anotación Como menciono en las Obras Públicas se habría perdido si el entrenamiento apropiado habría sido vinculado. La condición esencial para lograr una entrada en el mercado de trabajo competitivo en el idioma inglés y conocimientos de informática, y por supuesto las características individuales de la fuerza de trabajo, lo que no se enseña en ninguna junta de educación institucionalizada.

– Un voto de la semana en la adhesión a la UE a los británicos. Al salir de la votación, por ejemplo, por megcsappanhat APANAGE a Hungría?

– Cualquier cosa puede pasar. Además de decidir si la salida de la mayoría del pueblo británico, un mínimo de dos años de negociaciones para comenzar con las nuevas condiciones. Se espera que las primeras reacciones a llegar en el mercado financiero internacional. Debido a que, le guste o no, los movimientos de capital globales y saca conclusiones. Es posible que la libra esterlina se deprecia, pero la zona euro pasa por las tormentas, ya que el mercado de dinero puede pensar que la UE puede debilitar la partida de los británicos. Pero yo no he dicho que definitivamente va a suceder tan. Sin embargo, también puedo imaginar que, como resultado de la cooperación “Brexin” y la presión internacional, la relación entre los países de la UE y de los países centrales de la zona euro continuó fortaleciéndose. El habla mucho de dos o Europa a varias velocidades de repente se convierta en una realidad. Si esta situación requiere de Hungría a la periferia, en mucha mayor desventaja económica para nosotros como lo es para el pueblo británico a pagar en el bote o no. El siguiente plazo de la UE se espera que los cambios radicales de todos modos, se puede producir enteramente una nueva estructura. Lo más probable es, ni mucho menos el dinero estará disponible y hay planes para cesar el “almuerzo gratis” y sólo será subvenciones a fondo perdido. No es casualidad que dijo el presidente del Parlamento de Hungría del año pasado que “el único interés de que el pago unión, no se preocupan por nosotros fuera de la unión.” Hay algunos escenarios que Hungría retirarse de la Unión. Es decir, si no obtenemos dinero de ellos, entonces no hay sentido quedarse allí, que sólo está limitado por la “soberanía”. Espero que esta visión sólo muy pocos de nosotros soñar, no sólo con nosotros, pero con otra central y los Estados miembros de Europa del Este.

Autor: Thomas Bihari

Fuente: referéndum online.hu

Leave a Reply 843 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: